ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Младежи от град Елхово спасиха орел от сигурна смърт

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Безпомощната птица е била намерена на международен път Елхово-Лесово на 29 октомври, в близост до село Гранитово. Най вероятната причина за това и състояние е навярно удар с движещо се превозно средство.

Учениците от град Елхово Евгени Генов и Петър Радичков открили орлето на пътното платно разказват, че хищната птица е имала огромен късмет, тъй като те са видели два тежко-товарни автомобила да се разминават, а птицата е лежала безпомощно по средата на пътното платно.

Младежите са отвели птицата в град Елхово и след консултация с ветеринар са провели лечение с антибиотици и витамини предназначени за птици. Освен проведеното „домашно” лечение птицата е получавала необходимите количества храна и вода от младите природозащитници.

За щастие тя е нямала физически наранявания и след проведеното успешно лечение тя е подобрила многократно физическото си състояние и след първоначалното унило и неадекватно състояние, през последните дни тя демонстрира доста буен характер. След проведена консултация с федерацията на природозащитни сдружения „Зелени Балкани”, предстои пускането на орлето в неговата среда отново около село Гранитово.

По информация получена от „Зелени Балкани” става въпрос за Орел – мишелов, който е един от дребните представители на орлите.

За краткото време, когато са се грижили за грабливата птица Евгени и Петър са и дали име – Евтър, което е комбинация от първите и последните букви от имената на момчетата спасили птицата от сигурна гибел.
[nggallery id=“242″]


Статията е публикувана на 7 ноември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА