По 5 хил. лева глоба за митничари от „Лесово“, взимали подкупи

  1 234 | Публикувано преди 4 седмици  | Криминално

Началник на митническия пункт “Лесово” и други негови шест подчинени инспектори вече са с окончателни присъди за взимане на подкупи. Наказанието е 5 хиляди лева глоба за всеки един от тях, а случаят е от 2014 година. Това съобщиха от прокуратурата на брифинг.

Митничарите взимали подкупи в български левове и в чуждестранни валути, искани от водачите на автомобили, които са преминавали през границата в региона. Присъдата е окончателна. Сумите, които са събрани, ще бъдат отнети в полза на държавата.

Апелативният съд е отменил оправдателна присъда от първа инстанция. Седемте митнически служители са били първоначално оправдани.

Разследването е започнало първо от ДАНС през 2014 г. Задържани са лицата по време на предаване на подкупите помежду им. Парите вече са отнети в полза на държавата.

Разследването е направено с помощта на Специални разузнавателни средства (СРС-та), допълниха още от държавното обвинение.

Източник: DarikNews.bg
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Разказът „Череши“ от Захари Карабашлиев беше произведението за преразказ на националното външно оценяване по български език и литература в VII клас
Разказът „Череши“ от Захари Карабашлиев беше произведението за преразказ на националното външно оценяване по български език и ... прочети още »
Предупреждение от първа степен за област Ямбол за интензивни валежи и гръмотевични бури
Днес над източните райони облачността ще остане значителна и ще има интензивни валежи и гръмотевици. Издадено е ... прочети още »
Без маски за работни колективи до 7 души, ако всички са ваксинирани или преболедували
Министърът на здравеопазването издаде заповед, съгласно която за работните колективи до 7 души може да се допусне ... прочети още »
Общински детски комплекс Елхово обяви лятна ваканционна програма за деца от община Елхово
Краят на учебната година за учениците от начален и прогимназиален етап практически вече настъпи, но въпреки това ... прочети още »
Ученици от ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово спечелиха купи и медали от националното състезание „Аз зная английски език“
Учениците от ОУ“Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово, участвали през месец май в последния - ... прочети още »
Много награди от трети финален кръг на националното състезание „Аз зная английски език“ за учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово
Учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово за пореден път показаха любовта си към изучаването ... прочети още »