По-случай 24 май, децата от ДГ “Надежда“ сплетоха венци в знак на признателност

Публикувано преди 2 години  |  Образование

По-случай 24 май, денят на славянската писменост и култура, децата от всички групи на ДГ “Надежда“, с филиалните групи в селата Маломирово и Бояново, сплетоха венци, в знак на признателност към светите братя Кирил и Методий. Седмица преди това, учителите поставиха портретите на братята Кирил и Методий, създали славянската писменост, разговаряха за великото им дело, учиха песни и стихотворения. Оформиха се кътове с книжки, моделираха срички и думи, поставиха цветя до портретите на Кирил и Методий. Децата слушаха с вълнение “Върви, народе възродени…“ и сведоха глава, за да отдадат почит и уважение, признателност. Благодарим на семействата на децата, които изпратиха цветя за венците. Така ще се помни и почита святото дело на Кирил и Методий.

Педагогическият екип на ДГ “Надежда“ излъчи своя Учител на годината – главен учител Кина Димова. Постиженията на Кина Димова в работата с децата са видни от колеги и родители. Поколения деца отиват в училище, отлично подготвени от екипа на група „Щурче“, в който тя работи. Димова умее да пее, да танцува, да рисува, да проектира и изпълнява прекрасни костюми и децата печелят награди в конкурсите, в които се включват. Димова е уважавана от всички колеги, на нея винаги може да се разчита за съвет и консултация – отговорна във всичко, точна в изпълнението, принципна и професионално подготвена, амбициозна и прецизна, всеотдайна. Благодарност към колегите за избора и поздравления за Кина Димова!

Честит празник, колеги! Бъдете здрави, компетентни и информирани, бъдете силни и търпеливи, бъдете мили, всеотдайни и отзивчиви. И не забравяйте, че Вие сте добрия пример и авторитет за деца и родители! Много ценно и значимо е присъствието на първите учители в живота на децата, те се помнят винаги от децата и техните семейства! Имайте самочувствие, скъпи колеги, но и огромна отговорност, за да създавате най-прекрасните спомени за нашите деца!Статията е публикувана на 21 май 2021


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »
Кукерската група от село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник от "Сурва 2023" (+видео и снимки)
Кукерската група при НЧ"Светлина-1926г." село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник Станислав Владимиров от ... прочети още »