По-случай 24 май, децата от ДГ “Надежда“ сплетоха венци в знак на признателност

Публикувано преди 1 година  |  Образование

По-случай 24 май, денят на славянската писменост и култура, децата от всички групи на ДГ “Надежда“, с филиалните групи в селата Маломирово и Бояново, сплетоха венци, в знак на признателност към светите братя Кирил и Методий. Седмица преди това, учителите поставиха портретите на братята Кирил и Методий, създали славянската писменост, разговаряха за великото им дело, учиха песни и стихотворения. Оформиха се кътове с книжки, моделираха срички и думи, поставиха цветя до портретите на Кирил и Методий. Децата слушаха с вълнение “Върви, народе възродени…“ и сведоха глава, за да отдадат почит и уважение, признателност. Благодарим на семействата на децата, които изпратиха цветя за венците. Така ще се помни и почита святото дело на Кирил и Методий.

Педагогическият екип на ДГ “Надежда“ излъчи своя Учител на годината – главен учител Кина Димова. Постиженията на Кина Димова в работата с децата са видни от колеги и родители. Поколения деца отиват в училище, отлично подготвени от екипа на група „Щурче“, в който тя работи. Димова умее да пее, да танцува, да рисува, да проектира и изпълнява прекрасни костюми и децата печелят награди в конкурсите, в които се включват. Димова е уважавана от всички колеги, на нея винаги може да се разчита за съвет и консултация – отговорна във всичко, точна в изпълнението, принципна и професионално подготвена, амбициозна и прецизна, всеотдайна. Благодарност към колегите за избора и поздравления за Кина Димова!

Честит празник, колеги! Бъдете здрави, компетентни и информирани, бъдете силни и търпеливи, бъдете мили, всеотдайни и отзивчиви. И не забравяйте, че Вие сте добрия пример и авторитет за деца и родители! Много ценно и значимо е присъствието на първите учители в живота на децата, те се помнят винаги от децата и техните семейства! Имайте самочувствие, скъпи колеги, но и огромна отговорност, за да създавате най-прекрасните спомени за нашите деца!Статията е публикувана на 21 май 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово обяви нови вакантни длъжности
Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурси за 8 вакантни длъжности: 3 (три) вакантни длъжности: СЧЕТОВОДИТЕЛ в сектор ... прочети още »
Пълна зала и силни аплодисменти посрещнаха Виктор Калев в Елхово (+снимки)
„Поклон, аплодисменти и това е“ каза Виктор Калев в едно от своите изпълнения. Но не беше само ... прочети още »
Отбелязваме Световния ден на учителя
На 5-ти октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на ... прочети още »
Разпределение на мандатите в 31 МИР-Ямбол
По неофициална информация в 31 МИР-Ямбол разпределението на мандатите е съответно 1 за ГЕРБ-СДС, 1 за „Продължаваме ... прочети още »
Актьорът Виктор Калев ще „завърти” плочата на живота си за първи път в Елхово
ПК „АЖУР ПИКО”, Културна организация „Арт ателие” и НЧ „Развитие – 1893“ представят „ГРАМОФОНЪТ” АВТОРСКИ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ... прочети още »
Във вторник се ограничава движението по част от магистрала „Тракия“
На 4 октомври - вторник, от 8 ч. до 20 ч., в двете посоки ще бъде ограничено ... прочети още »