По-случай 24 май, децата от ДГ “Надежда“ сплетоха венци в знак на признателност

  765 | Публикувано преди 4 седмици  | Образование

По-случай 24 май, денят на славянската писменост и култура, децата от всички групи на ДГ “Надежда“, с филиалните групи в селата Маломирово и Бояново, сплетоха венци, в знак на признателност към светите братя Кирил и Методий. Седмица преди това, учителите поставиха портретите на братята Кирил и Методий, създали славянската писменост, разговаряха за великото им дело, учиха песни и стихотворения. Оформиха се кътове с книжки, моделираха срички и думи, поставиха цветя до портретите на Кирил и Методий. Децата слушаха с вълнение “Върви, народе възродени…“ и сведоха глава, за да отдадат почит и уважение, признателност. Благодарим на семействата на децата, които изпратиха цветя за венците. Така ще се помни и почита святото дело на Кирил и Методий.

Педагогическият екип на ДГ “Надежда“ излъчи своя Учител на годината – главен учител Кина Димова. Постиженията на Кина Димова в работата с децата са видни от колеги и родители. Поколения деца отиват в училище, отлично подготвени от екипа на група „Щурче“, в който тя работи. Димова умее да пее, да танцува, да рисува, да проектира и изпълнява прекрасни костюми и децата печелят награди в конкурсите, в които се включват. Димова е уважавана от всички колеги, на нея винаги може да се разчита за съвет и консултация – отговорна във всичко, точна в изпълнението, принципна и професионално подготвена, амбициозна и прецизна, всеотдайна. Благодарност към колегите за избора и поздравления за Кина Димова!

Честит празник, колеги! Бъдете здрави, компетентни и информирани, бъдете силни и търпеливи, бъдете мили, всеотдайни и отзивчиви. И не забравяйте, че Вие сте добрия пример и авторитет за деца и родители! Много ценно и значимо е присъствието на първите учители в живота на децата, те се помнят винаги от децата и техните семейства! Имайте самочувствие, скъпи колеги, но и огромна отговорност, за да създавате най-прекрасните спомени за нашите деца!
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Разказът „Череши“ от Захари Карабашлиев беше произведението за преразказ на националното външно оценяване по български език и литература в VII клас
Разказът „Череши“ от Захари Карабашлиев беше произведението за преразказ на националното външно оценяване по български език и ... прочети още »
Предупреждение от първа степен за област Ямбол за интензивни валежи и гръмотевични бури
Днес над източните райони облачността ще остане значителна и ще има интензивни валежи и гръмотевици. Издадено е ... прочети още »
Без маски за работни колективи до 7 души, ако всички са ваксинирани или преболедували
Министърът на здравеопазването издаде заповед, съгласно която за работните колективи до 7 души може да се допусне ... прочети още »
Общински детски комплекс Елхово обяви лятна ваканционна програма за деца от община Елхово
Краят на учебната година за учениците от начален и прогимназиален етап практически вече настъпи, но въпреки това ... прочети още »
Ученици от ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово спечелиха купи и медали от националното състезание „Аз зная английски език“
Учениците от ОУ“Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово, участвали през месец май в последния - ... прочети още »
Много награди от трети финален кръг на националното състезание „Аз зная английски език“ за учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово
Учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово за пореден път показаха любовта си към изучаването ... прочети още »