По-случай 24 май, децата от ДГ “Надежда“ сплетоха венци в знак на признателност

Публикувано преди 3 години  |  Образование

По-случай 24 май, денят на славянската писменост и култура, децата от всички групи на ДГ “Надежда“, с филиалните групи в селата Маломирово и Бояново, сплетоха венци, в знак на признателност към светите братя Кирил и Методий. Седмица преди това, учителите поставиха портретите на братята Кирил и Методий, създали славянската писменост, разговаряха за великото им дело, учиха песни и стихотворения. Оформиха се кътове с книжки, моделираха срички и думи, поставиха цветя до портретите на Кирил и Методий. Децата слушаха с вълнение “Върви, народе възродени…“ и сведоха глава, за да отдадат почит и уважение, признателност. Благодарим на семействата на децата, които изпратиха цветя за венците. Така ще се помни и почита святото дело на Кирил и Методий.

Педагогическият екип на ДГ “Надежда“ излъчи своя Учител на годината – главен учител Кина Димова. Постиженията на Кина Димова в работата с децата са видни от колеги и родители. Поколения деца отиват в училище, отлично подготвени от екипа на група „Щурче“, в който тя работи. Димова умее да пее, да танцува, да рисува, да проектира и изпълнява прекрасни костюми и децата печелят награди в конкурсите, в които се включват. Димова е уважавана от всички колеги, на нея винаги може да се разчита за съвет и консултация – отговорна във всичко, точна в изпълнението, принципна и професионално подготвена, амбициозна и прецизна, всеотдайна. Благодарност към колегите за избора и поздравления за Кина Димова!

Честит празник, колеги! Бъдете здрави, компетентни и информирани, бъдете силни и търпеливи, бъдете мили, всеотдайни и отзивчиви. И не забравяйте, че Вие сте добрия пример и авторитет за деца и родители! Много ценно и значимо е присъствието на първите учители в живота на децата, те се помнят винаги от децата и техните семейства! Имайте самочувствие, скъпи колеги, но и огромна отговорност, за да създавате най-прекрасните спомени за нашите деца!


Статията е публикувана на 21 май 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА