ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Фоторепортаж: Децата от групите „Червена шапчица” и „Слънчо” в ЦДГ „Надежда“ посетиха град Котел

Публикувано преди 13 години  |  Общество, Снимки

Прекрасна екскурзия се организира с подготвителните групи на детска градина „Надежда” – „Червена шапчица” с учителки Станка Николова и Жулиета Георгиева, помощник-възпитателка Николина Димова и група „Слънчо” с учителки Иванка Минева и Мария Тонева, помощник-възпитателка Ана Иванова, до град Котел, с цел посещение на Природо-научния музей. Пътуването през есента в Балкана е изключително преживяване, а денят беше слънчев и топъл.

Красивите жълтооранжеви, зелени и червени листа по клоните на дърветата и храстите, огрени от слънцето, реките, възвишенията в Котленския Балкан са част от сезонната красота и богатство на българската природа. Образователните задачи бяха изпълнени – децата споделиха, че това е най-прекрасния ден в живота им. И това е наистина първата екскурзия без близките хора от семейството, самостоятелно, с приятелите. Отговорността на учителите и общинската администрация, разрешила екскурзията бяха големи, притесненията на родителите – също Благодаря на колегите и специално на Станка Николова, ръководител на групата, за всеотдайността и на родителите – за доверието, благодарим за осигуреният транспорт на г-н Пртър Киров, кмет на Община Елхово. Децата направиха първата стъпчица по дългия път на живота, който им предстои и те ще ни бъдат благодарни за това.

В Природо-научния музей децата наблюдаваха препарирани животни в изградена, близка до естествената им среда и бяха изключително впечатлени. Разказваха един през друг, толкова много неща искаха да кажат, че не намираха думи, за да подредят мислите си. Радваха се на вълка и лисицата в снежната гора, на красивите рога на елените, наблюдаваха таралежите сред есенната шума, катеричката в хралупата на дървото, в което е събрала своята зимнина, разнообразието от птици и риби и други. Всички с радост споделиха – деца и учители, че вече се замисля следваща екскурзия през пролетта.

Мария Какърова,
Директор на ЦДГ „Надежда“[nggallery id=“243“]


Статията е публикувана на 9 ноември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА