ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Oткрито занимание по безопасност на движенето в село Маломирово

Публикувано преди 13 години  |  Общество, Снимки

На 10.11.2011 часа от 10 часа в ЦДГ”Надежда”, филиал село Маломирово, се проведе открито занимание по безопасност на движенето, наречено „Правилата, правилата ако знам, мога да се движа сам”. Присъстваха родители и учители от детската градина. Децата показаха познания за правилата на движение, които ще им позволят да бъдат участници в уличното движение.

С учителката Надя Дженкова те активизираха понятия като пешеходци и МПС, „пешеходна пътека”, назоваха типовете пешеходна пътека и ги посочиха, тротоар, улично платно, познават маркировката и основните пътни знаци, светофар и регулировчик. Децата показаха готовност да се движат по улицата и да се пазят, движейки се правилно като пешеходци и велосипедисти, особено тези, на които предстои отиване в първи клас през следващата учебна година.

В игрите бяха и пешеходци и водачи на МПС, като учителката акцентира на спазването на правилата за улично движение, за да няма пострадали и пешеходци и катастрофирали автомобили. Компетентно жури от родители определи победителите, като всички получиха подаръци – футболни вратички и топки от директора на ЦДГ „Надежда” Мария Какърова и почерпка от своите родители за познанията, които децата показаха.

В Маломирово работят учителките Надя Дженкова и Жана Юзбашиева, в екип с Биляна Даскалова, домакин и помощник-възпитател и Атанаска Сестримска, готвачка и помощник-възпитателка, като всички заедно се стремят да социализират децата и техните семейства, да им помогнат да получат необходимата подготовка за училището и живота. Във филиал село Маломирово са обособени две групи за индивидуална работа по български език и литература по Национална програма „С грижа за всеки ученик” и вече се виждат резултатите.[nggallery id=“244″]


Статията е публикувана на 10 ноември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА