Контрабандни цигари в тайници на две леки коли откриха митничарите на Лесово

1 ноември 2010 14:39  |  Криминално

Два опита за контрабанден внос на цигари от Турция пресякоха митническите инспектори на митнически пункт Лесово през последното денонощие. Иззети са 9800 къса /490 кутии/ цигари без акцизен бандерол от шест различни търговски марки и 2 кг. пакетиран нарязан тютюн.
Контрабандните цигари са открити в тайници на два леки автомобила с българска регистрация при извършени щателни митнически проверки. Всички иззети цигари са надписи „DUTY FREE”.
В първия случай са открити 6400 къса /320 кутии/ цигари с марки „KING”, „Victory” и „American legend” в арматурното табло, багажника и под стелките на „Рено Еспейс” с ямболска регистрация. Съставен е акт за митническо нарушение срещу 46-годишния шофьор на колата К.М. от Ямбол, който е потвърдил, че цигарите са негови.
Други 3400 къса /170 кутии/ цигари с марки „KING”, „Victory”, „OME”, „ASSOS”, „EVA” и 2 кг. нарязан тютюн в пакети са открити под калниците на лека кола и в личния багаж на 28-годишната З.К. също от Ямбол, която е пътувала от Турция към България с „Форд Ескорт” с българска регистрация. Срещу З.К. също е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО