Стартира традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“

Публикувано преди 3 години  |  Криминално

В ход е традиционната акция на Пътна полиция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“. Тя се провежда в периода между 15 юни – 31 август, а целта е опазване на живота и здравето на децата през ваканционния летен период.

В ОДМВР –Ямбол е създадена организация и са планирани както превантивни дейности, така и засилване на полицейския контрол на територията на цялата област.

Със съдействието на училищните ръководства се провеждат срещи, беседи и работа с деца в различни формати, целящи да повишат тяхната информираност за безопасното им поведение на пътя.

До края на учебната година ще се проведе акция „ Безопасен превоз на деца“ в която ще бъде осъществяван ефективен контрол за: пресичането на пешеходците на определените за това места; използването от родителите-водачи на МПС на обезопасителни колани (и системи), а така също и от пътниците в МПС; спиране на подходящи места за слизане на децата-пътници, без да бъде застрашен техният или животът на други деца, пристигащи/заминаващи на/от училище; недопускане спирането на по-малко от 5 метра преди или на пешеходните и велосипедните пътеки и други нарушения, застрашаващи сигурността на подрастващите и техните родители и близки. използването на обезопасителни колани и системи в МПС.

През летните месеци са ще се планират и проведат специализирани полицейски операции, насочени към неправилно движение на пешеходци, велосипедисти и водачи на други двуколесни превозни средства, в т.ч. и деца-водачи, управление на МПС от неправоспособни водачи особено лица до 18 г., както и контрол над използването на детски обезопасителни системи, обезопасителни колани и предпазни каски, съгласно разпоредбите на Закона за движението по пътищата.


Статията е публикувана на 24 юни 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА