Каналджия от Либия пробва бягство по джанти из нивите

  1 573 | Публикувано преди 2 месеца  | Криминално

Опит да избяга със спукана гума от гранични полицаи и жандармерия е предприел либийски гражданин, който превозвал с лекия си автомобил „Опел Астра“ мигранти. Преследването на незаконно проникналите край ГКПП Лесово чужденци е продължило близо 7 часа, съобщиха от ямболската районна прокуратура.

Сигналът за съмнителна кола с чужди регистрационни табели е бил подаден рано сутринта на 5 август край „База Изгрев“ на граничния пункт. Последвало е преследване по пътя към Тополовград, след което чужденецът се отклонил по черен път към село Недялско, където около обяд пука две гуми, но продължава да се движи из нивите по джанти.

В хода на проверката в купето били установени освен водача още 8 пълнолетни мъже,  две деца, които заявили, че пристигат от Сирия след известен престой на територията на Република Турция. При обиска на шофьора не са намерени документи за самоличност, той се представил като временно пребиваващ у нас гражданин на Либия. От прокуратурата са категорични, че това не е първото му участие в незаконно превозване на мигрантите. Незаконно влезлите в България са настанени в СДНВЧ – Любимец.

Източник: monitor.bgСтатията е публикувана на 6 август 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Пазете се от измамници, преброителите не изискват подпис
Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от ... прочети още »
Над 200 фирми и граждани в област Ямбол с некоректни данъчни декларации
В област Ямбол над 200 фирми и граждани са вписали некоректни данни в годишните си данъчни декларации, ... прочети още »
МИГ – Елхово – Болярово организира обучения за подготовка, изпълнение и отчитане на проекти, финансирани от Стратегията за ВОМР по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.
МИГ – Елхово – Болярово организира обучения за подготовка, изпълнение и отчитане на проекти, финансирани от СВОМР ... прочети още »
25-километрова опашка от товарни автомобили се е образувала на пътя към ГКПП-Лесово
25-километрова опашка от товарни автомобили се е образувала на пътя към граничен пункт „Лесово“ от турска страна ... прочети още »
Царски орел открит с 16 сачми в тялото близо до Ямбол
Царски орел в тежко безпомощно е открит в в нива близо до град Ямбол. Екип на Българското ... прочети още »
На днешния ден отбелязваме 113 години от провъзгласяването на Независимостта на България
На 22-ри септември през 1908 г. във Велико Търново с манифест княз Фердинанд I обявява независима България ... прочети още »