Каналджия от Либия пробва бягство по джанти из нивите

Публикувано преди 3 години  |  Криминално

Опит да избяга със спукана гума от гранични полицаи и жандармерия е предприел либийски гражданин, който превозвал с лекия си автомобил „Опел Астра“ мигранти. Преследването на незаконно проникналите край ГКПП Лесово чужденци е продължило близо 7 часа, съобщиха от ямболската районна прокуратура.

Сигналът за съмнителна кола с чужди регистрационни табели е бил подаден рано сутринта на 5 август край „База Изгрев“ на граничния пункт. Последвало е преследване по пътя към Тополовград, след което чужденецът се отклонил по черен път към село Недялско, където около обяд пука две гуми, но продължава да се движи из нивите по джанти.

В хода на проверката в купето били установени освен водача още 8 пълнолетни мъже,  две деца, които заявили, че пристигат от Сирия след известен престой на територията на Република Турция. При обиска на шофьора не са намерени документи за самоличност, той се представил като временно пребиваващ у нас гражданин на Либия. От прокуратурата са категорични, че това не е първото му участие в незаконно превозване на мигрантите. Незаконно влезлите в България са настанени в СДНВЧ – Любимец.

Източник: monitor.bg


Статията е публикувана на 6 август 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА