Снимки: Кметът на Община Елхово Петър Киров награди Живко Иванов

Публикувано преди 3 години  |  Спорт

Кметът на Община Елхово Петър Киров награди състезателя по мотокрос Живко Иванов за постигнати високи резултати. Талантливият мотосъстезател гостува на кмета на Община Елхово. Заедно с него бе и неговата майка Янна Иванова. Предложението за награждаването на Живко Иванов е направено от Йовка Драгоева – Директор на ПГ „Климент Охридски“, гр. Елхово и общински съветник в местния парламент, подкрепено от ръководството на Община Елхово и съветниците от ОбС-Елхово, която цели да стимулира успешните спортисти и да отдаде на тях и на техните ръководители нужното уважение и признание за положените усилия.

Само преди седмица Живко Иванов спечели стартовете на Супермото в румънския град Прежмер, близо до Брашов, Румъния. До този момент той е лидер в балканския шампионат и втори в генералното класиране в европейския шампионат. В разговор с кмета на Община Елхово, Янна Иванова и Живко Иванов споделиха за трудностите, които са преминали през всичките години, но и своето задоволство от факта, че в момента имат подкрепата на жители на Елхово и хора от бизнеса, които помагат и дори подкрепят Живко на самите състезания независимо, колко далече от Елхово се провеждат те.

От тази година Живко Иванов се състезава наравно и със състезатели, които са с около 9-10 години по-възрастни от него, но въпреки това се справя повече от успешно. Следващото важно състезание за мотосъстезателя ще се проведе в България на пистата в Кортен. Надпреварата ще стартира на 5 септември от 11:00 часа, а ден по-рано ще бъдат квалификациите.

През изминалия сезон в клас СУПЕРМОТО Живко Иванов завърши на първо място в Републиканския шампионат, отново първо място в BMU European SuperMoto Championship и второ място в FIM Europe European SuperMoto Championship, а в клас МОТОКРОС бе на второ място в Републиканския шампиона, както и на трето място в BMU European SuperMoto Championship.

Кметът на Община Елхово пожела здраве и много нови успехи на талантливия състезател, благодари му, че прославя Елхово и от името на жителите на града поднесе поздравления към него и неговият екип.


Статията е публикувана на 25 август 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА