Контрабандни цигари в чанта за лаптоп откриха митничарите на Лесово

Публикувано преди 12 години  |  Криминално

210 кутии контрабандни цигари, поставени в чанта за лаптоп и в три сака с лични вещи, откриха митничарите на митнически пункт /МП/ Лесово в шофьорската кабина на влизащ в страната ТИР с турска регистрация. Нарушителят е турски гражданин с инициали Е.Т. Контрабандистите на цигари използват все по-необичайни тайници за укриване на тютюневите изделия. Освен това разпределят контрабандните цигари в малки количества, но на много места по превозните средства, коментираха митническите инспектори на Лесово.

Други 80 кутии контрабандни цигари и 1,5 кг нарязан тютюн за цигари са иззети днес на МП Лесово от резервоара и седалките на лек автомобил с българска регистрация, управляван от 28-годишен български гражданин с инициали М.А. от гр. Ямбол.

Още 73 кутии контрабандни цигари са извадени от тайници зад задните стопове на друг лек автомобил с българска регистрация, шофиран от 23-годишния А.Е., също с адресна регистрация в гр. Ямбол.
7 260 къса /363 кутии/ контрабандни цигари и 1,5 кг тютюн са иззети от митническите инспектори на Лесово при извършените рутинни проверки през последните два дни .


Статията е публикувана на 18 ноември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА