В община Елхово ще бъдат реализирани два проекта за осигуряване на заетост

Публикувано преди 12 години  |  Общество

На днешното си заседание Комисията по заетост одобри 11 проекта за осигуряване на заетост на безработни лица от област Ямбол по Национална програма „От социални помощи към осигуряване на заетост“. Общата сума, предвидена за финансиране на проектите за област Ямбол е в размер на 425 641 лв.

4 проекта за осигуряване на заетост на лица ще бъдат реализирани на територията на община Ямбол. Организациите с одобрени предложения са Основно училище „Христо Смирненски“, Регионална библиотека „Г. С. Раковски“ и Областен съвет на Български червен кръст. Сред тях е и предложението на Областна администрация – Ямбол за създаване на 6 работни места. Общата стойност на четирите проекта е 33 319 лв. В община „Тунджа“ ще бъде финансиран проект на Регионален исторически музей –Ямбол на стойност 5592 лв.

На територията на община Стралджа е одобрен проектът на общината за наемане на безработни лица, като финансирането е в размер на 145 858 лв.

2 са проектите, които предстои да бъдат реализирани на територията на община Елхово, един на ПУИ „Н. Й. Вапцаров“ и един на общината. За целта тези организации ще получат финансиране в размер на 42 406 лв.

В община Болярово са одобрени проектите на общината, фирма „Странджа – МП“ ООД и на Регионален Исторически музей, като за тях ще бъдат отпуснати 52 891 лв.

Подадените проекти са на стойност 280 066 лв, като неусвоени са над 100 000 лв.

Комисията взе решение да даде възможност при желание от страна на работодателите на оценените вече проекти, да увеличат числеността на исканите от тях работни места. За тази цел е нужно да преработят проектите си и да ги предадат в дирекциите „Бюро по труда“ в срок до 24.11.2011 година.

Национална програма „От социални помощи към осигуряване на заетост“ цели да осигури заетост на безработни лица, които разчитат на социално подпомагане, чрез разкриване на нови работни места в общополезни дейности на територията на предприятия без държавно и/или общинско участие. Дейностите по Програмата ще се реализират през периода януари – декември 2012 г.


Статията е публикувана на 18 ноември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА