Снимки: Живко Иванов е Републикански шампион за трети път!

Публикувано преди 3 години  |  Спорт

Републиканските ни шампионати на писта и Супермото завършиха успешно на летищен комплекс „Долна Митрополия“ край Плевен, като в последния ден бяха определени шампионите в някои от класовете на писта, както и в Супермотото.

Състезателят Живко Иванов от Елхово рейсинг клуб с КТМ, взе участие в последния кръг от републиканския шампионат по СуперМото – клас 85, където той се класира на второ място. Въпреки, че Живко падна на тренировката преди старта в неделя и не бе сигурен дали ще участва в състезанието, той финишира първи. Фалстарт на старта  му отне 20 секунди наказание, което му костваше първото място в този кръг. Пред него бе само Никола Досев от НСА мотоспорт. Въпреки това в генералното класиране в Супермото клас – SM Junior – 85 сс, Живко Иванов е Републикански шампион за трети път. Освен спечелената вече вицеевропейска титла, Живко е и източно европейски шампион при 85 кубиковите мотори.

В дъждовният уикенд на летищен комплекс „Долна Митрополия“ край Плевен, Живко записа и дебют в нов клас при 250 куб. см. – S3. Представянето при три пъти по-мощните мотори бе повече от впечатляващо. Още при своя дебют той се изкачи на почетната стълбичка, спечелвайки второ място.


Статията е публикувана на 11 октомври 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА