Снимки: Живко Иванов е Републикански шампион за трети път!

  447 | Публикувано преди 2 седмици  |  Спорт

Републиканските ни шампионати на писта и Супермото завършиха успешно на летищен комплекс „Долна Митрополия“ край Плевен, като в последния ден бяха определени шампионите в някои от класовете на писта, както и в Супермотото.

Състезателят Живко Иванов от Елхово рейсинг клуб с КТМ, взе участие в последния кръг от републиканския шампионат по СуперМото – клас 85, където той се класира на второ място. Въпреки, че Живко падна на тренировката преди старта в неделя и не бе сигурен дали ще участва в състезанието, той финишира първи. Фалстарт на старта  му отне 20 секунди наказание, което му костваше първото място в този кръг. Пред него бе само Никола Досев от НСА мотоспорт. Въпреки това в генералното класиране в Супермото клас – SM Junior – 85 сс, Живко Иванов е Републикански шампион за трети път. Освен спечелената вече вицеевропейска титла, Живко е и източно европейски шампион при 85 кубиковите мотори.

В дъждовният уикенд на летищен комплекс „Долна Митрополия“ край Плевен, Живко записа и дебют в нов клас при 250 куб. см. – S3. Представянето при три пъти по-мощните мотори бе повече от впечатляващо. Още при своя дебют той се изкачи на почетната стълбичка, спечелвайки второ място.Статията е публикувана на 11 октомври 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Българската православна църква чества Димитровден
Почита се паметта на Свети Димитър. За покровителството на светията си съперничат гърци, българи, сърби, руснаци. Предполага ... прочети още »
Снимки: ОФК се върна на победния път в областната футболна група
През почивните дни се играха срещите от шести кръг на елитната окръжна футболна група в област Ямбол, ... прочети още »
Изтече гратисният период за зелените сертификати, започват засилени проверки
От днес започват засилени проверки за зелени сертификати. През изминалите дни властите отпуснаха гратисен период, за да могат обектите на ... прочети още »
Футболните отбори на Елхово и Симеоново ще се изправят един срещу друг днес в Елхово
Днес от 16:00 часа на стадиона в град Елхово сили ще премерят съставите на ОФК Елхово и ... прочети още »
„Зелен сертификат“ за преболедувалите COVID-19, установен с антигенен тест, от понеделник
От понеделник, 25 октомври, всички български граждани, които са преболедували COVID-19 и имат регистриран в Националната здравно-информационна ... прочети още »
Община Елхово организира кампания за безвъзмездно разделно събиране и обезвреждане на опасни отпадъци от домакинствата
Община Елхово уведомява жителите на общината, че на 26.10.2021 г. (вторник) от 10:00 до 16:00ч.,  съвместно с ... прочети още »