Фоторепортаж: Октриха нов модерен Екоцентър в село Маломирово

Публикувано преди 12 години  |  Снимки

Съвсем неслучайно, точно на Въведение Богородично бе открит новопостроеният Екоцентър РумиКА в село Маломирово.

На събитието присъстваха кметът на община Елхово Петър Киров, Председателят на общински съвет в община Елхово Николай Тончев, кметът на кметство село Маломирово Павел Павлов, началник на Районната служба „ПБЗН” главен инспектор Тенев, Директора на Етнографско-археологически музей Елхово – Христо Христов, общински съветници от ОбС-Елхово, представители на бизнеса, общественици от Елхово, партньори, съмишленици и приятели на Екоцентър РумиКА.

Символично лентата на новооткрития екоцентър прерязаха заедно управителя на Екоцентър РумиКА – Румена Орешкова, кметът на община Елхово Петър Киров и кметът на кметство село Маломирово Павел Павлов.

В свое кратко обръщение кметът на община Елхово Петър Киров сподели: „Днес е специален ден за нас като ръководители на община Елхово, защото сме свидетели как инициативни хора умело са използвали възможността да се усвояват средства от ЕС на място където има много добри природни дадености, с каквито е богата община Елхово”.

Домакините представиха накратко пред гостите и медиите екоцентъра, след което поканиха всички госи на коктейл.

Екоцентър РумиКА се реализира с финансова помощ по Мярка 312 “Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия” от Програма за развитие на селските райони за периода 2007 – 2012 г. (ПРСР), подкрепена от Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР).

Разположен е в село Маломирово, община Елхово – местност с красива природа, чист въздух и екологични природни ресурси, на древна земя, известна с богато историческо минало.
Еко центърът е място, което показва, че е възможно да се живее модерно, с грижа за природата и уважение към местните традиции.

Създадени са всички условия центърът да се превърне в предпочитано място за ученически отдих и обучение; обучителен център за студенти; социален център за фирмени обучения, международни срещи и културни мероприятия; център за диалог, дебати и обучения на теми като околна среда, устойчивото развитие, възобновяеми енергии и др.; демонстрационен център за възобновяеми енергийни инсталации и локални пречиствателни станции.

Екоцентърът разполага с десет стаи, един апартамент, ресторант, бар, конферентна зала, паркинг, открит басейн и богата спортна база.[nggallery id=“250″]


Статията е публикувана на 21 ноември 2011

Следете ни в Google News Showcase