ДГ “Надежда“ организира мотивационна среща по проект АПСПО в град Елхово

Публикувано преди 3 години  |  Образование

На 11.10.2021 година, в две зали на НЧ“Развитие-1893“, град Елхово, беше организирана мотивационна среща с родители и близки на деца, които са включени в групите за допълнителна работа по български език и литература, по проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“, посещаващи двете детски градини в града. Срещата премина с много добра организация, като бяха спазени строги мерки за безопасна работа в затворени помещения. Срещата беше открита от Мария Какърова, директор на ДГ“Надежда“, която представи експертите от РУО-Ямбол – г-жа Татяна Славова, г-жа Петя Деновска и г-н Юри Паликов, както и двете лекторки – мотиватор – Айсел Фикри и психолог – Сание Белева.

На тази среща се говори за образование, за това, че децата трябва да посещават детска градина, после училище, за да имат успешна бъдеща реализация.  И тъй като в основата на всички образователни направления и учебни предмети е доброто владеене на български език и литература, детските градини от две години работят по проект на МОН – „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“, с партньр ЦОИДУЕМ – град София. Сформират се групи за допълнителна работа по български език, в които учителката работи почти индивидуално с децата, които се учат да общуват, разказват, да откриват звуци в думите, да моделират думи и изречения, да драматизират и влизат в роли, слушат художествени произведения, заучават стихове и текстове наизуст.

Г-жа  Фикри убедително разказа на родителите за необходимостта от образование, като подкрепи презентацията си с примери от своя личен живот и подкрепата, която е получавала непрекъснато от своите родители, за да получи подходящо образование и реализация, а г-жа Белева , след направената презентация за често срещани психологически проблеми, изслуша родителите, които споделиха свои тревоги  и заедно потърсиха разрешение.

Беше подготвен кетъринг за всички присъстващи родители и близки на децата.  Благодарим на гостите – лектори, на експертите ни в РУО – Ямбол  за подкрепата, както и на родителите, които отделиха от времето си, за да се включат в срещата , като се надяваме да е била интересна и полезна.


Статията е публикувана на 13 октомври 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА