Честит рожден ден, Детска градина “Надежда“

Публикувано преди 2 години  |  Образование

Всички деца, учители, служители и родители днес празнуват 36-ти рожден ден на ДГ“Надежда“. Полагаме усилия празникът да е прекрасен за децата, в тежките условия, в които живеем. Благодарим на родителите, които се погрижиха, заедно с учителите, във всяка група да е празнично – да има торта, подаръци и балони, празнична украса, безброй изненади. Децата казваха стихове, пяха любими песни, някои с музикални инструменти,  имаше смях и танци. Цялата седмица беше посветена на рождения ден на детската градина с интересни дейности – изработиха постери, поздравителни картички, отправяха пожелания, имаше много изненади. Ще запишем, ще покажем.   Не е същото, но ще се справим. Ще си спомняме за концертите, за сцените, за вълнението,  за талантливите изпълнения на децата, зад които стоят трепетите на всяка от нас, избор, решения, умора, безсънни нощи.  И моментите на  радост, прегръдки, благодарност към родителите, обич към всяко дете, удовлетворение ,когато сме сами и анализираме всеки детайл.

Рождените дни са време за равносметки и анализи, за преценка и изводи. Трудните дни, които всички изживяваме и споделяме , потвърждават нашето вътрешно усещане, че трябва да се радваме на всеки миг, да работим с децата днес, ползотворно и отговорно, да им показваме тайнства и вълшебства сега, да откриваме заедно красивото, да търсим у всеки неговото дарование и да му помагаме да се развива в тази посока! Ако правим всичко това, всеки ден, въпреки всичко, утре около нас, ще има умни, талантливи , отговорни млади хора, готови да посрещат предизвикателства, да се борят с трудности, да се грижат за себе си и за близките си, ще имат желаната професия, ще вземат решения, ще бъдат смели и силни.

Ще продължаваме заедно да пишем нашата приказка, наречена „Надежда“ – весело, по-малко весело,  забавно, понякога различно и тъжно, страничка, след страничка! Ще създаваме спомени и ще надграждаме и развиваме всичко, което е създадено с много любов през годините!

Честит празник!


Статията е публикувана на 5 ноември 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА