Честит рожден ден, Детска градина “Надежда“

Публикувано преди 1 година  |  Образование

Всички деца, учители, служители и родители днес празнуват 36-ти рожден ден на ДГ“Надежда“. Полагаме усилия празникът да е прекрасен за децата, в тежките условия, в които живеем. Благодарим на родителите, които се погрижиха, заедно с учителите, във всяка група да е празнично – да има торта, подаръци и балони, празнична украса, безброй изненади. Децата казваха стихове, пяха любими песни, някои с музикални инструменти,  имаше смях и танци. Цялата седмица беше посветена на рождения ден на детската градина с интересни дейности – изработиха постери, поздравителни картички, отправяха пожелания, имаше много изненади. Ще запишем, ще покажем.   Не е същото, но ще се справим. Ще си спомняме за концертите, за сцените, за вълнението,  за талантливите изпълнения на децата, зад които стоят трепетите на всяка от нас, избор, решения, умора, безсънни нощи.  И моментите на  радост, прегръдки, благодарност към родителите, обич към всяко дете, удовлетворение ,когато сме сами и анализираме всеки детайл.

Рождените дни са време за равносметки и анализи, за преценка и изводи. Трудните дни, които всички изживяваме и споделяме , потвърждават нашето вътрешно усещане, че трябва да се радваме на всеки миг, да работим с децата днес, ползотворно и отговорно, да им показваме тайнства и вълшебства сега, да откриваме заедно красивото, да търсим у всеки неговото дарование и да му помагаме да се развива в тази посока! Ако правим всичко това, всеки ден, въпреки всичко, утре около нас, ще има умни, талантливи , отговорни млади хора, готови да посрещат предизвикателства, да се борят с трудности, да се грижат за себе си и за близките си, ще имат желаната професия, ще вземат решения, ще бъдат смели и силни.

Ще продължаваме заедно да пишем нашата приказка, наречена „Надежда“ – весело, по-малко весело,  забавно, понякога различно и тъжно, страничка, след страничка! Ще създаваме спомени и ще надграждаме и развиваме всичко, което е създадено с много любов през годините!

Честит празник!Статията е публикувана на 5 ноември 2021


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »
Кукерската група от село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник от "Сурва 2023" (+видео и снимки)
Кукерската група при НЧ"Светлина-1926г." село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник Станислав Владимиров от ... прочети още »