ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Проведе се второто заседание на Общински съвет Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество

На проведеното днес второ заседание на Общински съвет – Елхово (ОбС-Елхово), бе приет нов правилник за организацията и дейността на ОбС-Елхово, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация. Вносител на докладната записка бе инж. Георги Георгиев, който бе избран на предходното заседание за Председател на Временна комисия за изготвяне на проекта за правилник.

Общинските съветници внесоха няколко предложение свързани с промени на така предложения правилник за дейността на ОбС-Елхово. Сред приетите решения бе утвърждаването на заплащането на Председателя на общински съвет Елхово, която ще възлиза на 70% от основната месечна заплатата на кметът на община Елхово, както и възнаграждението на общинските съветници за участието им в общински съвет и участието им в комисии съответно по 10% и 5% от средното брутно възнаграждение в община Елхово от предходния месец.

В правилника за дейността на ОбС-Елхово ясно се записва, че заседанията могат да бъдат отразяване от всички заинтересовани медии в изключение на събранията на ОбС-Елхово, които предварително са определени за закрити, ако има такива.

Бе определен и зам. Председател на ОбС-Елхово в лицето на Мария Петрова-Минчева, както и съставите на четирите комисии към ОбС-Елхово, а именно:

За Председател на постоянната комисия по общински бюджет и икономическа политика към Общински ще бе определена Мария Петрова-Минчева и членове Нели Никова, инж. Христо Петев, Любен Димитров и Стоян Овчаров.

За Председател на постоянната комисия по общинска собственост, ТСУ и евроинтеграция бе определен инж. Атанас Попов с членове инж. Янко Георгиев, Николай Славчев, инж. Вася Василев и инж. Стоянка Маджарова.

За Председател на комисията по социална политика и обществени дейности бе избран инж. Христо Петев, а за членове на комисията бяха избрани д-р Блага Георгиева, Христо Костов, Милена Гендова и д-р Коста Илчев.

За Председател на комисията законност, обществен ред и установяване на конфликт на интереси бе избран инж. Георги Георгиев, а за членове бяха избрани Нели Никова, Любен Димитров, инж. Атанас Попов и Красимир Георгиев.

На проведеното заседание бе направена по-скоро козметична промяна на сборния бюджет на община Елхово съгласно Приложение №1, като бяха добавени 10 000 лева към субсидията на на МБАЛ ”Св.Иван Рилски”ЕООД, която се променя от 347 000 лева на 357 000 лева, които допълнителни средства ще се използват за закупуване на лекарства. Средствата предвидени в сборния бюджет за спортен клуб „Тунджа спорт – Елхово” – които са били 8 000 лв се промениха на 0 лв, тъй като футболния клуб не е участвал в официални турнири през текущата година.

Общинските съветници гласуваха положително за субсидирането на 100 000 лева, които средства ще се използват за оборотни по повод реализирането на трансграничния проект „Създаване на условия за отдих, спорт и туризъм в градовете Едирне и Елхово“ по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция по Инструмента за пред присъединителна помощ.

Общинските съветници определиха инж. Христо Петев за представител на Общински съвет-Елхово в Областния съвет за развитие.


Статията е публикувана на 23 ноември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА