Даниел Иванов – Аоияма завърши с отрицателен баланс участието си в турнира във Фукуока

  573 | Публикувано преди 7 месеца  |  Спорт

Във Фукуока днес се проведе последен кръг от Големия ноемврийски турнир по сумо, в който участва Даниел Иванов – Аоияма. В схватка от последния кръг българинът родом от Елхово отстъпи пред „маегашира-16“ Акуа, който стигна до успеха с техниката „ошидаши“. „Маегашира-9“ Аоиямa завършва с отрицателен баланс от 4 победи и 11 поражения.

Аоияма стартира с три последователни победи участието си в този турнир, но за съжаление в оставащите единадесет двубоя, той успя да запише само една победа. Въпреки  това този турнир ще бъде запомнен с юбилейната победа под номер 500 в професионалната му кариера, като в тази бройка влизат всичките му победи, а не само тези в най-горната дивизия „Макуучи“, които са 427 към този момент. Не са много действащите сумисти, които имат подобен резултат.

„Йокодзуна“ Терунофуджи спечели шеста Купа на Императора в кариерата си. В последния кръг той надделя над „одзеки“ Такакейшо и приключи надпреварата без нито една загуба в 15 схватки.Статията е публикувана на 28 ноември 2021
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
В края на учебната 2021/2022 година отново успехи за учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово в конкурси и състезания (+снимки)
Споделяме последните успехи от участия в конкурси и състезания на учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ -  ... прочети още »
МОН публикува резултатите от изпитите след VII клас
Близо 70% от седмокласниците разбират това, което четат. Почти 60% от тях разчитат също внушенията на цитат от ... прочети още »
МЗ и Експертният съвет по надзор на имунопрофилактиката препоръчват прилагането на втори бустер иРНК ваксина срещу COVID-19 при лица над 18 г.
Министерството на здравеопазването одобри препоръките на Експертния съвет по надзор на имунопрофилактиката относно прилагането на четвърта доза ... прочети още »
Абитуриентите плащат сами здравните си осигуровки през летните месеци
Завършилите средното си образование през 2022 година ученици от Ямболска област трябва да заплатят здравните си вноски ... прочети още »
Днес е Еньовден – Денят на лечебните билки
На 24 юни православният свят празнува рождението на Свети Йоан Предтеча и Кръстител на Господ Исус Христос, ... прочети още »
НЗОК ще заплаща и отпуска помощни средства на хората с увреждания
От първи юли хората с увреждания ще получават помощни средства и медицински изделия от търговци на дребно, ... прочети още »