Даниел Иванов – Аоияма завърши с отрицателен баланс участието си в турнира във Фукуока

Публикувано преди 2 години  |  Спорт

Във Фукуока днес се проведе последен кръг от Големия ноемврийски турнир по сумо, в който участва Даниел Иванов – Аоияма. В схватка от последния кръг българинът родом от Елхово отстъпи пред „маегашира-16“ Акуа, който стигна до успеха с техниката „ошидаши“. „Маегашира-9“ Аоиямa завършва с отрицателен баланс от 4 победи и 11 поражения.

Аоияма стартира с три последователни победи участието си в този турнир, но за съжаление в оставащите единадесет двубоя, той успя да запише само една победа. Въпреки  това този турнир ще бъде запомнен с юбилейната победа под номер 500 в професионалната му кариера, като в тази бройка влизат всичките му победи, а не само тези в най-горната дивизия „Макуучи“, които са 427 към този момент. Не са много действащите сумисти, които имат подобен резултат.

„Йокодзуна“ Терунофуджи спечели шеста Купа на Императора в кариерата си. В последния кръг той надделя над „одзеки“ Такакейшо и приключи надпреварата без нито една загуба в 15 схватки.Статията е публикувана на 28 ноември 2021

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Ренета Инджова: Бандити обхванаха и съдебната система, и медиите
Бандитската структура, която сме изградили в политическия и обществения живот, се е превърнала в един мастодонт, който ... прочетете още »
Каримански: Шизофренно е. ГЕРБ свалиха Асен Василев, сега ще го правят финансов министър
Бюджетната комисия към парламента прие решение за удължаване на сега действащия закон за държавния бюджет. А Асен ... прочетете още »
Д-р Стойчо Кацаров: Съставянето на правителство не решава политическата криза
"Нито едните, нито другите искат правителство. Това не обещава дълголетие, може би ще издържи до местните избори ... прочетете още »
ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС обявяват състава на кабинета на общ брифинг
Очаква се днес от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да дадат общ брифинг, на който да бъде обявен съставът ... прочетете още »
Осем министри се явяват на парламентарен контрол
В петъчното пленарно заседание депутатите ще изслушат 8 служебни министри на парламентарен контрол. Повечето министри ще отговарят ... прочетете още »
Ден на почит към паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България
Представителни военни подразделения на Българската армия ще проведат военни ритуали в цялата страна, с които ще бъде ... прочетете още »
Димитър Марков: Виждаме припряно бързане за махането на Гешев
"Ситуацията ескалира изключително много. Ставаме свидетели в момента на едно припряно бързане с цел - постигане на ... прочетете още »
Стойчо Стойчев: "Възраждане" няма капацитет, за да свали с протести бъдещото правителство
"Нагласата за общо управление съществува отдавна поне на лидерско равнище в ГЕРБ и ПП-ДБ. Причините за всички ... прочетете още »