Оставиха в ареста мъж, обвинен подкуп на полицаи и трафик на мигранти от Елхово до София

Публикувано преди 2 години  |  Криминално

Пловдивският апелативен съд промени мярката от домашен арест на задържане под стража на трафикант на мигранти, който предложил и подкуп на полицаите. Магистратите промениха определението на Окръжния съд, който бе наложил домашен арест на 48-годишния мъж. Той бе задържан в залата и отведен с белезници в ареста от съдебната охрана.

На 21 ноември мъжът бе задържан на автомагистрала „Тракия“ край Цалапица, като в багажника на колата му „Мерцедес“ бяха открити трима мигранти от Сирия – двама младежи на 16 години и друг на 12. Чужденците обяснили, че наели шофьора да ги превози от Елхово до София срещу заплащане.

Трафикантът опитал да предложи подкуп от 400 лева на полицаите, но бил задържан. Обвиненията срещу него са две – за трафик на мигранти и за подкуп на длъжностни лица.

Апелативните магистрати взеха под внимание и присъдата за контрабанда, която обвиняемият изтърпял преди няколко години. Така съдът прецени, че при по-лека мярка за неотклонение има опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление и му наложи най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.

За незаконен трафик на мигранти Наказателният кодекс предвижда до 10 години затвор.


Статията е публикувана на 30 ноември 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА