ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Възможност за придобиване на нови квалификации за безработни и заети от общините Елхово и Болярово

Публикувано преди 12 години  |  Общество

НТС – Елхово активно работи по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” на Европейския социален фонд и съфинансирането от Националния бюджет. Регистрацията им в Агенцията по заетостта – София съгласно постановление № 251/2009 г. за обучение с ваучери дава възможност за придобиване на нови квалификации за безработни и заети от общините Елхово и Болярово.

За 2011 г. действаха схемите „Аз мога”, „Аз мога повече” и „Развитие” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. По схемите бяха обучени безработни и заети по строителни професии, озеленители, готвачи, заварчици, компютри и др. За безработните бе осигурена работа към общините – Елхово и Болярово за период от 10 месеца. Ръководствата на двете общини проявиха изключителна настоятелност за осигуряване възможност за заетост на повече от 150 човека в сектора за поддържане на улици, тротоари и зелени площи в града. Заплащането на работещите е от Оперативната програма и не натоварва Общинските бюджети.

От началото на месец декември започва обучението по специалност „Малък и среден бизнес” на безработни по нова схема – „Подкрепа за предприемчиви българи”- Компонент І. Близо 80 човека са заявили желание за участие по схемата. Обучението е в продължение на три месеца и за част от завършилите успешно ще се предложи консултиране за участие в Компонент ІІ за получаване на безвъзмездно до 20 000 лв. за започване на бизнес.


Статията е публикувана на 24 ноември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА