1310 нарушения по пътищата на област Ямбол са установени при акция „Зима”

  449 | Публикувано преди 1 месец  | Криминално

Традиционната акция на полицията“Зима“ се проведе в периода от 1-ви до 30 ноември на територията на цялата страна. В хода на акцията по пътищата на територията на област Ямбол са проверени  4619 пътни превозни средства, от тях 3241 леки автомобила, 1245 товарни автомобила, 10 мотоциклета, 13 мотопеда, 35 бр. селскостопанска техника, 46 пътни превозни средства с животинска тяга, 15 велосипеди, 10 индивидуални електрически превозни средства и 3 бр. малогабаритна техник150 акта, и 1121 глоби с фиш, спрени от движение са 25 ППС и 14 други санкции. Констатирани са 26 случая на неизправни осветителни системи и сигнализация  на ППС, 10 неизправности на  устройства за стъклопочистване, 3 случая на разкъсани или износени гуми и 6неизправности по велосипеди.

В рамките на акцията служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Ямбол са извършили оглед на състоянието на пътните настилки, сигнализацията с пътни знаци и пътна маркировка, и осветеността на участъците от уличната мрежа с повишена опасност за пътнотранспортни произшествия. За констатирани нередности и пропуски са изготвени 14 предписания до собствениците на пътя. Към момента 10 от предписанията са изпълнени.

Активният контрол по пътищата в региона ще продължи през целия сезон. От  сектор „Пътна полиция“ и апелират към водачите на МПС да бъдат дисциплинирани и да не подценяват рисковете при шофиране в зимни условия.Статията е публикувана на 9 декември 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Национална агенция ... прочети още »
Над 550 деца и ученици в област Ямбол са под карантина заради COVID-19
Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в област Ямбол продължава да се покачва. Към днешна дата е 676 на ... прочети още »
Днес е Атанасовден, св. Атанасий Велики
Православната църква почита днес паметта на Атанасий Велики. На този ден празнуват всички, които носят името Атанас, ... прочети още »
Васил Александров е новият областен управител на Ямбол
Правителството прие решение, с което се назначават нови областни управители на областите Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, ... прочети още »
Николай Димитров от Елхово с отлично представяне на държавния шампионат в Сливен
Държавният шампионат по свободна борба в Сливен приключи. При най-зрелищната категория – до 125 кг мъже битката ... прочети още »
Антоновден е! Православната църква почита днес паметта на Преподобния Антоний Велики
Православната църква почита днес паметта на Преподобния Антоний Велики. Празникът е наричан от народа Антоновден. В народния ... прочети още »