Децата от група „Слънчо” на ЦДГ Надежда, представиха спектакъла „Горската аптека”

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

От 25.11. 2011 до 30.11. 2011 в ЦДГ”Надежда”, гр. Елхово се провеждат дни на отворените врати, за родители, учители, гости, деца от детската градина. Празникът, който децата от подготвителна група „Слънчо” подготвиха с много желание и любов е посветен на 130 години от създаването на първата детска градина в гр. Свищов и на 26-та годишнина от създаването на Целодневна детска градина „Надежда”.

На 25.11 децата от група „Слънчо” представиха спектакъла „Горската аптека” пред своите родители и децата от детската градина. И тъй като откриването на детска градина „Надежда” е през месец ноември, а това съвпада с края на есента, обстановката беше есенна, топла и изпълнена с колорит. На 28.11. гости на детската градина бяха заместник – кметът г-жа Живка Кафеджиева и г-жа Жана Ангелова, главен експерт „Образование” в Общинска просвета. В този ден те, освен спектакъла на група „Слънчо” имаха възможност да посетят открита работа в група „Щурче”, при старши учител Людмила Митева. Със завладяващ тон, учителката показа утринна среща с много изненади на тема „За да бъдем здрави”, с гост – родител леля Дори, майката на Михаелка и г-ца Грета Бургасчиева – студентка и стажантка в ЦДГ, след което децата работиха с голям интерес в центровете за дейност. Изработиха книжка за здравето, колаж, строителите направиха болница, аптека, а лекарят лекуваше болните кукли.

Гостите бяха поканени в салона на детската градина, като артистите тръпнеха в очакване да излязат на сцена. Имаше вълнение, очаквания и трепет зад кулисите. В гората, сгушен сред дървета, се намира домът на Баба Костенурка, който тя е превърнала в Горска аптека и с доброто си сърце, се е заела да помага на всички горски животни, както анонсираха водещите Ивиана и Алекс.

Децата изпълняваха ролите си от сърце, с прекрасни костюми, който техните учителки Иванка Минева и Мария Тонева, помощник-възпитателката леля Ани, с помощта на майки и баби, изработиха , за да е по-истинско изпълнението. Артистични и пластични децата се превъплатиха от сърце в ролите – Бибка – добронамерената и отзивчива Баба Костенурка, Никол – хитрушата Лисана, Марти – страшният и кръвожаден Вълк, Евичка – игривото Зайче, добрият Ежко – Дани, Ванко – неотразимият Бухльо, Маги – плахото Мишле , Гретка – тежката и лакома Меца и Веско – доброто Кълваче, Ели – пъргавата и трудолюбива катеричка, нежните и красиви сърнички Хриси и Симона. Красивата есен Вики, с есенен костюм нашари дървета и храсти като художник с четка и боички , а всичко останало учителките пренесоха в салона на детската градина – чувство, емоция и подходящ реквизит. Потопили се в атмосферата на топлата, слънчева и златна есен, на публиката – деца , родители и гости, не им се тръгваше.

Радостта на децата и отговорността, с която изпълняваха ролите си, завладяваха и просълзяваха всички. Красиви класически танци на билките и на горските цветя с голямо старание изпълниха децата – Христиана, Давид , Анчо, Таня, Виктория, Тинка, Алия, Дидка, Татянка. Прекрасният спектакъл „Горската аптека” , велоколепните танци, подготвени от учителката ни по музика Елена Каменова, показва израстването на децата, на които предстои отиване в училище през следващата година. Тази първа тяхна сцена, на която те застават ангажирано и отговорно, научавайки реплики, жестове, текстове, овладявайки поведение, ще се превърне в умение да общуват с връстници и възрастни на по-високо ниво, ще ги изгради като отговорни големи хора, на които може да се разчита.

Пред децата от малките групи , настроение създаде вокалната група, ръководена от г-жа Пенка Стоянова със своите закачливи изпълнения.[nggallery id=“257″]


Статията е публикувана на 28 ноември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА