103 нови книги във фонда на Библиотека към Читалище „Развитие” в Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Средствата са отпуснати по проект за допълваща целева субсидия, одобрен от Министерство на културата.
Ръководството на Читалище „Развитие” – Елхово е поискало средства за допълващата целева субсидия в размер на 7500 лева, които са необходими за подновяване на библиотечния фонд, както и за закупуване на носии и сценично облекло.

Одобрените средства от Министерството на културата са в размер на 3 500 лева, с които средства за закупени 103 нови книги. Общата стойност на новозакупените книги е в размер на около 1300 лева, а останалите средства ще се използват за сценично облекло на съставите към Читалище „Развитие” Елхово.

Община Елхово е добавила към целевата субсидия на Министерство на културата допълнително още 300 лева, от бюджета на община Елхово, които средства ще се използват за същите целеви дейности.

За жалост отпуснатите средства от Министерството на културата и община Елхово, са недостатъчни за добавянето на необходимите и търсени справочници, речници и енциклопедии към фонда на библиотеката, които за жалост са с висока пазарна цена.

Именно за това закупените 103 книги са предимно художествена литература, които са закупени в отговор на основните читателски търсения.

Библиотеката към Читалище „Развитие” е най-голямата масова библиотека на територията на община Елхово и една от най-големите в региона. Годишно тя обслужва около 1000 читатели, по-голямата част, от които са нейни редовни посетители.

Пълен списък на новите книги добавени към фонда на Библиотека към Читалище „Развитие” от допълващата целева субсидия:

[nggallery id=“258″]


Статията е публикувана на 28 ноември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА