„Ден на баба” във филиал на ЦДГ „Надежда“ в село Бояново

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

На 25.11.2011 в ЦДГ ”Надежда”, филиал село Бояново, се проведе „Ден на баба”, любимата баба, която и през очилата чете прекрасни приказки, не се кара, не се мръщи, колкото и да е изморена, има време за всичко – да изплете шапка и шал на внучето, да приготви най-вкусната храна за трапезата и зимнината в мазето.

Баба, която е толкова добра, а за нея няма празник в календара. Децата изпяха песни и казаха стихчета за баба, за да я зарадват. Обстановката беше традиционна, българска, с камината и сиянията, около която баба, тяхната учителка Желязка Кръстева им разказа интересни неща.

Задаваха си гатанки, казваха броилки и наричания и знаеха всичко. А с г-жа Вася Георгиева тропнаха хорце за баба. Закачливите танци и песни развеселиха всички, а очите на децата бяха изпълнени с благодарност.

Поздравът завърши с драматизация на приказката „Житената питка”, като децата се справиха като истински артисти, облечени с костюми, казваха репликите на героите с подходяща интонация. Г-жа Какърова, Директор на детската градина отправи благодарност към всички – деца, учители и близки на деца и поднесе подаръци на децата. И накрая децата се почерпиха с вкусните баници на баба ,подариха на бабите си подаръци , изработени от природни материали, в които вложиха много старание и сръчност.[nggallery id=“259″]


Статията е публикувана на 30 ноември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА