Видео и снимки: Заловиха 127 000 къса контрабандни цигари, укрити в кутии с дамски чорапи на ГКПП-Лесово

  463 | Публикувано преди 3 месеца  | Криминално

Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 127 200 къса (6360 кутии) контрабандни цигари във фабрични опаковки с дамски чорапи. Недекларираните тютюневи изделия са задържани на Митнически пункт Лесово при проверка на товарен автомобил.

Превозното средство с турска регистрация пристига на МП Лесово на 16.02.2022 г. на входящо трасе от Турция за товарни автомобили, управлявано от турски гражданин. Според представените документи камионът е превозвал групажна стока от текстилни, стъклени и други изделия от Турция за Великобритания.

Служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в ТД Митница Бургас селектират товарния автомобил за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия със специализирана рентгенова апаратура са установени подозрителни зони в товара. Извършена е физическа проверка, при която митническите служители откриват в маркираните зони 6360 кутии с дамски чорапи, съдържащи недекларирани 3620 кутии цигари с търговска марка „Marlboro Touch“ и 2740 кутии цигари с търговска марка „Parliament Night Blue“, всички с турски акцизен бандерол. Установено е, че вместо чифт чорапи, във всяка фабрична опаковка е поставена по една кутия цигари, увита в един чорап.

Иззети са общо 127 200 къса (6360 кутии) контрабандни цигари. Срещу водача на автомобила – турски гражданин с инициали S.U., е съставен акт за административно нарушение. На основание чл. 229, ал. 1 от Закона за митниците е задържано и превозното средство, послужило за извършване на нарушението. Работата по случая продължава.

Задържаните цигари са на стойност близо 40 000 лв. по пазарни цени у нас, а на пазара в Обединеното кралство биха могли да се реализират на няколко пъти по-висока цена.Статията е публикувана на 18 февруари 2022


Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Живко Иванов е сред 10-те финалисти за Годишните награди на Фондация "Енчо Керязов" в категория Спорт
Десетте най-силни кандидатури, които продължават към финала за Годишните награди на Фондация "Енчо Керязов", вече са ясни ... прочети още »
Поредно успешно представяне на ученици от ПГ „Св. Климент Охридски“ на Национална олимпиада по ИТ
На 14 май 2022 т.г. Диан Гинчев и Димитър Маджаров от 8А клас се явиха на финалния ... прочети още »
Награда от 11-ти Национален конкурс за шестокласничка от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово (+снимки)
Награда от 11-ти Национален конкурс за изработване на театрална кукла на любими литературни герои за шестокласничка от ОУ ... прочети още »
Загина шофьор, а 2 жени са ранени в жестока катастрофа близо до село Княжево
В тежка катастрофа загина шофьор на 61 г., а две негови спътнички са ранени и откарани в ... прочети още »
Окончателно – украинският шофьор, причинил катастрофа до Лесово, е осъден на 4 години затвор
Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд – Бургас по делото за катастрофата край ... прочети още »
Даниел Иванов-Аоияма е едноличен водач на турнира в Токио
Даниел Иванов-Аоияма постигна шест поредни победи на започналия в края на миналата седмица турнир по сумо в ... прочети още »