Втора работна среща на Комитета за наблюдение на проект “GATE 2 TOUR“

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Втора работна среща на Комитета за наблюдение на проект „GATE 2 TOUR: Интегрирано развитие на културно-историческия туризъм в трансграничния регион на Ямбол – Странджа – Одрин” по Програма за трансгранично сътрудничество ИПП България – Турция се състоя в Одрин миналата седмица. По време на срещата партньорите от Областна администрация – Ямбол и Асоциацията на младите предприемачи в Одрин обсъдиха в детайли напредъка по проекта и подготовката за предстоящите събития, заложени в графика на дейностите.

Сред основните теми на разговор бе конкурса за студенти, чрез който ще се избере най-доброто предложение за проектиране на околните пространства край двата исторически обекта в трансграничния регион – Средновековния манастир в с.Воден и Долмена в Лалапаша. От турска страна вече е готова групата студенти, които ще се включат в конкурса със свои идейни проекти за това как да изглежда района около историческите паметници. Предстои такава група да бъде сформирана и в България, след което ще започне реалното събиране на идеи и тяхното оценяване от членовете на Комитета.

Следващата редовна среща на Комитета за наблюдение е предвидена за месец февруари, а междувременно продължава работата и по останалите дейности, заложени в проекта на Областна администрация – Ямбол.


Статията е публикувана на 1 декември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА