Поредна дейност по трансграничния проект „Две различни практики- една обща цел” в Болярово

Публикувано преди 12 години  |  Общество

На 2 декември 2011 г. беше последният ден от трета дейност от трансграничния проект „Две различни практики-една обща цел”. ”. Тази дейност е с времетраене 28 ноември до 2 декември 2011 г. Проектът е № 2007СВ16ІРО008 – 2009-1-10 по програмата за Трансгранично сътрудничество (ИПП) 2009 – 2013 г. България – Турция. Водеща организация на проекта е Общинското училищно настоятелство на училища и ЦДГ, а партньори са община Кофчаз и община Болярово.

Третата дейност “ Дни на приятелството в Болярово” включва: демонстрация на тема “Въвеждане на иновативни подходи за изучаване на биологията и математиката”; Workshop на тема “Моят роден край” /V-VІІІ клас/; Workshop на тема “Традиции, обичаи и календарни празници” /V-VІІІ клас/; Workshop на тема “Компютърът като средство за изразяване на идеи” /І-ІV клас/; демонстрация на тема “Спорт за всички”.

На 28 ноември 2011 г. гостите наблюдаваха урок по биология на тема „Многообразието на птиците” с учениците от осми клас и госпожа Събина Тодорова и Workshop на тема “Традиции, обичаи и календарни празници” /V-VІІІ клас/ с госпожа Нели Христова, а на на 29 ноември Нели Христова проведе мултимедиен урок с 5 а клас на тема „Четириъгълник. Правоъгълник. Квадрат. Преговор.”, последван от Workshop на тема “Моят роден край”, представен от преподавателката Събина Тодорова и група ученици от 5 до 8 клас.

На 1 декември Мария Тодорова, заедно с първи и втори клас проведе Workshop на тема “Компютърът като средство за изразяване на идеи” /І-ІV клас/. Тя чрез мултимедиен урок ги запозна с лесен начин за рисуване на котка, а следващата им дейност беше съставяне на коледен календар, правене на кутийки с пожелания, в което включиха дори и турските деца.

Днес (2 декември) беше последната част от третата дейност: демонстрация на тема “Спорт за всички”. Тя беше под ръководството на учителя по физическа култура в СОУ „Д-р Петър Берон” Минчо Стоянов и представляваше подвижни игри за учениците от 5 до 8 клас- смесени забавни спортни игри за бързина и ловкост , като и дърпане на въже. В тях се включиха и гостуващите турски деца, както и в последвалите волейболни и баскетболни мачове. Демонстрацията завърши с футболен мач и с това приключи и третата дейност по проекта.

Следва четвъртата дейност-„Дни на приятелството в Кофчаз”, която ще бъде с времетраене 19-23 декември 2011 г и включва: Демонстрация на тема “Въвеждане на иновативни подходи за изучаване на биологията и математиката”; Workshop на тема “Моят роден край” /V-VІІІ клас/; Workshop на тема “Традиции, обичаи и календарни празници” /V-VІІІ клас/; Workshop на тема “Компютърът като средство за изразяване на идеи” /І-ІV клас/; демонстрация на тема “Спорт за всички”.


Статията е публикувана на 2 декември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА