С пламенен възторг и патриотичен заряд децата от ДГ „Надежда”гр. Елхово отбелязаха Трети март – Националния празник на България

Публикувано преди 7 месеца  |  Образование

Трети март е един специален ден. Това е ден не само на надежда и преклонение, но и ден, в който трябва да се замисляме за миналото, да черпим поуките от него и да гледаме напред в бъдещето. Дa ce гopдeeм, чe cмe бългapи, дa oбичaмe poдинaтa си, да я зaпaзим cвoбoднa си пожелаха деца и учители от ДГ”Надежда”.

В група „Щурче“ с учители г-жа Кина Димова, Таня Кръстева и пом. възпитател Златка Ташева, празникът започна с песента „За теб, Българийо!“ Децата рецитираха стихотворения за нашата хубава Родина, видяха знамето, ушито от Райна Княгиня, чуха песен за смелата българка, разгледаха снимки с изображението ѝ, гледаха презентация. Бъдещите първокласници показаха, че знаят песни и стихотворения за нашия трибагреник. Изработиха книжки със символите на България. Празникът завърши с „Танц със знаменца“

Най-малките деца от група „Червена шапчица “ с учители г-жа Жулиета Георгиева, Калина Калева и пом. възпитател Нина Димова се запознаха с паметника на свободата Шипка и с цветовете на българското знаме. Апликираха знаменца и украсиха центровете в занималнята.

В гр. „Маргаритка“ с учители г-жа Пенка Стоянова, Мария Куртева и пом. възпитател Мима Чапкънова, се проведе беседа за символите на Република България – националния химн, герба и българското знаме. Децата слушаха химна на Р България, разпознаваха и сглобяваха пъзел с герба, затвърдиха познанията си за трите цвята на българското знаме и какво символизират те. Разглеждаха книжки и снимки с паметника Шипка, слушаха стихове за героизма на опълченците. Оцветяваха и подредиха табло с картини и изображения на България, бълг. знаме, герб, национални носии, паметници и герои. Научиха и рецитираха стихотворението „Трети март“ от Ангелина Жекова, пяха песни за Трети март и за красивата ни България.

Децата от гр.“Слънчо“с учители г-жа Мария Тонева, Вася Георгиева и пом. възпитател Ана Иванова, отбелязаха 144 годишнина от Освобождението на България. Разглеждаха снимков материал, енциклопедии и книжки свързани с героите дали живота си за освобождението на България. Слушаха песни за Родината, а в ц.“Изкуство“ апликираха знамена от прежда.

В гр.“Звънче “ с учители Станка Хаджиева , Мариела Кившанова и пом. възпитател Диана Топчиева, децата научиха много за родината, нейните символи/знаме,химн,герб/ и национални герои. Разглеждаха книжки, сглобяваха пъзели, рисуваха знаменца, пяха песни за родината. А на картата на България посочваха реки, планини и големи градове.
Малките децата от група „Славейче “ с учители Ваня Недялкова, Женя Михайлова и пом. възпитател Мариана Иванова отбелязаха празника, като докоснаха националния символ на България-нашия трибагреник, научиха цветове му, слушаха разказ за паметника на свободата на връх Шипка.

Децата от ф-л с. Маломирово с учители Стела Янакиева и Жанета Караникова, нарисуваха картата на България, с цветовете на трибагреника- бяло, зелено, червено. С кубчета построиха паметника на връх Шипка. С ентусиазъм и въодушевление рецитираха стихчета по случай празника.

Децата от група „Слънчеви зайчета“ ф-л с. Бояново с учители Радост Недева, Христина Иванова и пом. възпитатели Христина Тодорова и Николинка Вълкова се включиха в изработването на книжка (лапбук) за 3-ти март. Слушаха стихове, песни, разглеждаха картини свързани с освобождението на България.

Сведоха глави и помълчаха, поднесоха цветя пред паметника на освободителите, в знак на почит и благодарност.

Днешният празник е пример за това как децата ни, опознавайки българската история растат горди наследници на един велик народ. Развявайки трибагреника и слушайки със затаен дъх химна, те ще носят винаги България в сърцето си.
Честит празник!Статията е публикувана на 3 март 2022Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово обяви нови вакантни длъжности
Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурси за 8 вакантни длъжности: 3 (три) вакантни длъжности: СЧЕТОВОДИТЕЛ в сектор ... прочети още »
Пълна зала и силни аплодисменти посрещнаха Виктор Калев в Елхово (+снимки)
„Поклон, аплодисменти и това е“ каза Виктор Калев в едно от своите изпълнения. Но не беше само ... прочети още »
Отбелязваме Световния ден на учителя
На 5-ти октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на ... прочети още »
Разпределение на мандатите в 31 МИР-Ямбол
По неофициална информация в 31 МИР-Ямбол разпределението на мандатите е съответно 1 за ГЕРБ-СДС, 1 за „Продължаваме ... прочети още »
Актьорът Виктор Калев ще „завърти” плочата на живота си за първи път в Елхово
ПК „АЖУР ПИКО”, Културна организация „Арт ателие” и НЧ „Развитие – 1893“ представят „ГРАМОФОНЪТ” АВТОРСКИ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ... прочети още »
Във вторник се ограничава движението по част от магистрала „Тракия“
На 4 октомври - вторник, от 8 ч. до 20 ч., в двете посоки ще бъде ограничено ... прочети още »