В ДВУИ – село Малко Шарково отбелязаха Международния ден на хората с увреждания

Публикувано преди 12 години  |  Общество

На 2 декември 2011 година в ДВУИ- село Малко Шарково отбелязаха Международния ден на хората с увреждания. Заедно с жените от дома празнуваха и мъжете от Дома за възрастни с психични разстройства- село Радовец, община Тополовград. Техни представители бяха част от домуващите, директорът на дома Крайо Краев, трудовият терапевт Христо Великов и две социални работнички. А официалните гости от община Болярово бяха секретарят Нина Терзиева и социалният работник Димитрина Кирова.

Със започването на тържеството гостите от Радовец под ръководството на своя терапевт изпълниха няколко коледарски песни(като за целта бяха облечени в народни мъжки носии), имаха си и нарицател, който с пита в ръка каза нарицателницата, а след това изпълниха няколко народни песни, като имаше и солови изпълнения на двама от домуващите мъже. Мъжете от Радовец не за пръв път си разменят гостувания с жените от дома в село Малко Шарково, тяхното приятелство датира от известно време и винаги гостуванията минават весело.

След това момичетата от Защитено жилище в град Болярово поздравиха с няколко песни всички присъстващи и гостите. И накрая част от танцовия състав от ДВУИ- село Малко Шарково демонстрира новото научено от тях хоро „Трите пъти”.

Нина Терзиева приветства всички с празника, пожела им здраве,радост и успехи и напомни,че за тези хора трябва да се сещаме на само в такива дни. Тя поднесе на директора на ДВУИ- с. Малко Шарково Дафинка Георгиева поздравителен адрес от името на кмета на общината Христо Христов.

Всички празнуващи имаха бонбони, сладки, баница и безалкохолни напитки, а тържеството им продължи с празнична дискотека, в която се включиха всички.


Статията е публикувана на 3 декември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА