Дъщерното дружество на Трейс получи разрешение за извършване на добив на строителни материали край Бояново

Публикувано преди 13 години  |  Общество

Дъщерното дружество на Трейс, пътностроителната компания участваща в изграждането на АМ Тракия, „ПСФ МОСТИНЖЕНЕРИНГ“ АД, гр. Ямбол получи разрешение за извършване на добив на строителни материали за срок от 25 години, като ще добива доломити и варовици, годни за пътни основи, асфалтови покрития и обикновени бетони, от находище „Бояново – 2″. То се намира в землището на с. Бояново, общ. Елхово, обл. Ямбол.

Предложената от кандидат – концесионера площ е в размер на 216 455 кв.м. Предложеното в проекта на решение концесионно плащане се определя за всяко шестмесечие от срока на концесията, като срокът за плащане е 30-то число на месеца, следващ отчетния период. Неговият минимален размер за този срок (от шест месеца) не може да бъде по-нисък от 4 070 лв., определен на базата на 13 568 тона доломити и варовици, и предвидената стойност за единица добито подземно богатство – не по-малко от 0.40 лв./тон. При тази стойност минималното концесионно плащане за 2010 година е в размер на 5 427 лв. за 6 – месечие и очаквано годишно – в размер на 36 180 лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството е упълномощен да сключи договора за концесия с „ПСФ МОСТИНЖЕНЕРИНГ“ АД, гр. Ямбол, в срок до три месеца от влизане в сила на решението за предоставяне на концесия.


Статията е публикувана на 3 ноември 2010

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА