498 са констатираните нарушения на територията на Ямболска област по време ва Акция “Светлина”

Публикувано преди 12 години  |  Криминално

498 са констатираните нарушения на територията на Ямболска област по време ва Акция “Светлина”.
В хода на АКЦИЯ “СВЕТЛИНА” 2011, в периода – от 1 до 20 ноември, на територията обслужвана от Областна дирекция на МВР – Ямбол са проверени общо 1180 ППС, от които 844 леки автомобили, 182 товарни автомобила, 45 автобуси, 24 мотопеди и мотоциклети, 74 ППС с животинска тяга. Констатирани са общо 498 нарушения, от тях по осветителната система сигнализация – 83; износени гуми – 12; устройства за измиване на предното стъкло – 16 и други нарушения – 211. Съставени са 121 акта, 377 – фиша, а от движение са спрени 11 автомобила.

Служителите от “Пътна Полиция” са провели редица мероприятия, целящи обща превенция и подобряване на пътната инфраструктура в областта. В тази връзка са изготвени 8 предписания към пътната администреция и общините, като шест от тях вече са изпълнени.

Тази година служители от сектор “Пътна полиция” при ОДМВР – Ямбол и служители от ОС “БЧК”- Ямбол работиха съвместно по превенцията сред най-малките участници в движението. През месец октомври бяха проведоха открити уроци на тема: “Пътна безопасност на децата през есенно-зимния период” с децата от начален курс на обучение в областта.

Напомняме, че от 1 ноември до 1 март водачите трябва да се движат с включени фарове на къси светлини и през деня.

През целия есенно-зимен период ще продължи да се извършва засилен контрол за технически неизправности на МПС, създаващи предпоставки за ПТП при зимни условия /износени гуми, неизползване на вериги за сняг, при въведено задължение/ и се взема отношение с налагане на санкции по ЗДвП.


Статията е публикувана на 5 декември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА