От Лазаровден до Великден, в ДГ”Надежда” (+снимки)

Публикувано преди 9 месеца  |  Образование

Най-хубавите, светли и християнски празници, бяха отбелязани подобаващо в ДГ ”Надежда”. Имаше вълнуващи моменти, които децата ще помнят винаги. Дълго време разучаваха лазарски песни от Елховско, учеха се да танцуват буенек, научаваха нови моменти от обичаите около Лазаровден, Цветница и Великден. Украсяваха цветни яйца за да накичат Великденската трапеза, изработваха интересни Великденски сувенири, които да представят на празничния базар, организиран от общината на Лазаровден. Пъстро и красиво беше наоколо, защото всички се бяха постарали много. Момичетата от група „Маргаритка” с учителки Пенка Стоянова, Мария Куртева и помощник-възпитателката Мима Чапкънова, нагиздени с нови премени, с ярки венчета на главите, танцуваха пред църквата в града ни. Извиха се пъстри буенеци, зазвучаха лазарски песни и пожелания за здраве на стопаните, за плодородие и радост в домовете!

На Велики четвъртък във всяка група на детската градина, децата със своите учителки и помощник-възпитателки, боядисаха най-хубавите яйца, които ще преборят в неделя, на Великден. Нашариха ги, както пожелаха. С първото червено яйце учителите докоснаха челцата и бузките на децата, за да са здрави и румени.

Седмицата беше изпълнена с очакване, с вълнуващи дейности и много надежда, с обич и смирение! В очакване на Великото Христово Възкресение!

Желаем здраве, сбъднати мечти, вълнуващи изживявания, милосърдие и доброта!Статията е публикувана на 24 април 2022


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »
Кукерската група от село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник от "Сурва 2023" (+видео и снимки)
Кукерската група при НЧ"Светлина-1926г." село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник Станислав Владимиров от ... прочети още »