От Лазаровден до Великден, в ДГ”Надежда” (+снимки)

Публикувано преди 5 месеца  |  Образование

Най-хубавите, светли и християнски празници, бяха отбелязани подобаващо в ДГ ”Надежда”. Имаше вълнуващи моменти, които децата ще помнят винаги. Дълго време разучаваха лазарски песни от Елховско, учеха се да танцуват буенек, научаваха нови моменти от обичаите около Лазаровден, Цветница и Великден. Украсяваха цветни яйца за да накичат Великденската трапеза, изработваха интересни Великденски сувенири, които да представят на празничния базар, организиран от общината на Лазаровден. Пъстро и красиво беше наоколо, защото всички се бяха постарали много. Момичетата от група „Маргаритка” с учителки Пенка Стоянова, Мария Куртева и помощник-възпитателката Мима Чапкънова, нагиздени с нови премени, с ярки венчета на главите, танцуваха пред църквата в града ни. Извиха се пъстри буенеци, зазвучаха лазарски песни и пожелания за здраве на стопаните, за плодородие и радост в домовете!

На Велики четвъртък във всяка група на детската градина, децата със своите учителки и помощник-възпитателки, боядисаха най-хубавите яйца, които ще преборят в неделя, на Великден. Нашариха ги, както пожелаха. С първото червено яйце учителите докоснаха челцата и бузките на децата, за да са здрави и румени.

Седмицата беше изпълнена с очакване, с вълнуващи дейности и много надежда, с обич и смирение! В очакване на Великото Христово Възкресение!

Желаем здраве, сбъднати мечти, вълнуващи изживявания, милосърдие и доброта!Статията е публикувана на 24 април 2022Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово обяви нови вакантни длъжности
Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурси за 8 вакантни длъжности: 3 (три) вакантни длъжности: СЧЕТОВОДИТЕЛ в сектор ... прочети още »
Пълна зала и силни аплодисменти посрещнаха Виктор Калев в Елхово (+снимки)
„Поклон, аплодисменти и това е“ каза Виктор Калев в едно от своите изпълнения. Но не беше само ... прочети още »
Отбелязваме Световния ден на учителя
На 5-ти октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на ... прочети още »
Разпределение на мандатите в 31 МИР-Ямбол
По неофициална информация в 31 МИР-Ямбол разпределението на мандатите е съответно 1 за ГЕРБ-СДС, 1 за „Продължаваме ... прочети още »
Актьорът Виктор Калев ще „завърти” плочата на живота си за първи път в Елхово
ПК „АЖУР ПИКО”, Културна организация „Арт ателие” и НЧ „Развитие – 1893“ представят „ГРАМОФОНЪТ” АВТОРСКИ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ... прочети още »
Във вторник се ограничава движението по част от магистрала „Тракия“
На 4 октомври - вторник, от 8 ч. до 20 ч., в двете посоки ще бъде ограничено ... прочети още »