От Лазаровден до Великден, в ДГ”Надежда” (+снимки)

Публикувано преди 2 години  |  Образование

Най-хубавите, светли и християнски празници, бяха отбелязани подобаващо в ДГ ”Надежда”. Имаше вълнуващи моменти, които децата ще помнят винаги. Дълго време разучаваха лазарски песни от Елховско, учеха се да танцуват буенек, научаваха нови моменти от обичаите около Лазаровден, Цветница и Великден. Украсяваха цветни яйца за да накичат Великденската трапеза, изработваха интересни Великденски сувенири, които да представят на празничния базар, организиран от общината на Лазаровден. Пъстро и красиво беше наоколо, защото всички се бяха постарали много. Момичетата от група „Маргаритка” с учителки Пенка Стоянова, Мария Куртева и помощник-възпитателката Мима Чапкънова, нагиздени с нови премени, с ярки венчета на главите, танцуваха пред църквата в града ни. Извиха се пъстри буенеци, зазвучаха лазарски песни и пожелания за здраве на стопаните, за плодородие и радост в домовете!

На Велики четвъртък във всяка група на детската градина, децата със своите учителки и помощник-възпитателки, боядисаха най-хубавите яйца, които ще преборят в неделя, на Великден. Нашариха ги, както пожелаха. С първото червено яйце учителите докоснаха челцата и бузките на децата, за да са здрави и румени.

Седмицата беше изпълнена с очакване, с вълнуващи дейности и много надежда, с обич и смирение! В очакване на Великото Христово Възкресение!

Желаем здраве, сбъднати мечти, вълнуващи изживявания, милосърдие и доброта!



Статията е публикувана на 24 април 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА