От Лазаровден до Великден, в ДГ”Надежда” (+снимки)

  404 | Публикувано преди 3 седмици  | Образование

Най-хубавите, светли и християнски празници, бяха отбелязани подобаващо в ДГ ”Надежда”. Имаше вълнуващи моменти, които децата ще помнят винаги. Дълго време разучаваха лазарски песни от Елховско, учеха се да танцуват буенек, научаваха нови моменти от обичаите около Лазаровден, Цветница и Великден. Украсяваха цветни яйца за да накичат Великденската трапеза, изработваха интересни Великденски сувенири, които да представят на празничния базар, организиран от общината на Лазаровден. Пъстро и красиво беше наоколо, защото всички се бяха постарали много. Момичетата от група „Маргаритка” с учителки Пенка Стоянова, Мария Куртева и помощник-възпитателката Мима Чапкънова, нагиздени с нови премени, с ярки венчета на главите, танцуваха пред църквата в града ни. Извиха се пъстри буенеци, зазвучаха лазарски песни и пожелания за здраве на стопаните, за плодородие и радост в домовете!

На Велики четвъртък във всяка група на детската градина, децата със своите учителки и помощник-възпитателки, боядисаха най-хубавите яйца, които ще преборят в неделя, на Великден. Нашариха ги, както пожелаха. С първото червено яйце учителите докоснаха челцата и бузките на децата, за да са здрави и румени.

Седмицата беше изпълнена с очакване, с вълнуващи дейности и много надежда, с обич и смирение! В очакване на Великото Христово Възкресение!

Желаем здраве, сбъднати мечти, вълнуващи изживявания, милосърдие и доброта!Статията е публикувана на 24 април 2022


Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Живко Иванов е сред 10-те финалисти за Годишните награди на Фондация "Енчо Керязов" в категория Спорт
Десетте най-силни кандидатури, които продължават към финала за Годишните награди на Фондация "Енчо Керязов", вече са ясни ... прочети още »
Поредно успешно представяне на ученици от ПГ „Св. Климент Охридски“ на Национална олимпиада по ИТ
На 14 май 2022 т.г. Диан Гинчев и Димитър Маджаров от 8А клас се явиха на финалния ... прочети още »
Награда от 11-ти Национален конкурс за шестокласничка от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово (+снимки)
Награда от 11-ти Национален конкурс за изработване на театрална кукла на любими литературни герои за шестокласничка от ОУ ... прочети още »
Загина шофьор, а 2 жени са ранени в жестока катастрофа близо до село Княжево
В тежка катастрофа загина шофьор на 61 г., а две негови спътнички са ранени и откарани в ... прочети още »
Окончателно – украинският шофьор, причинил катастрофа до Лесово, е осъден на 4 години затвор
Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд – Бургас по делото за катастрофата край ... прочети още »
Даниел Иванов-Аоияма е едноличен водач на турнира в Токио
Даниел Иванов-Аоияма постигна шест поредни победи на започналия в края на миналата седмица турнир по сумо в ... прочети още »