Малчуганите от ОФК Елхово се класираха трети на областен турнир по футбол (+снимки)

Публикувано преди 2 години  |  Спорт

В град Ямбол на обновения стадион „Георги Дражев“ се проведе детски футболен турнир (бел. ред: деца родени след 2011 год.) на Асоциацията на българските футболисти. Турнирът бе организиран от Областния съвет на БФС-Ямбол и генералния спонсор “Кока-Кола”.

Във футболният турнир взеха участие общо 8 отбора, съответно ФК Ямбол 1915, ОФК Елхово, ФК Бакаджик, ФК Арена-2, ФК Арена-1, ФК Кабиле, ОФК Стралджа и ФК Христо Ботев.

Първоначално отборите бяха разпределени в две групи, като класиралите се на първо място в групите играеха в директен сблъсък за титлата, а класиралите се на втора позиция спориха за бронзовите отличия. Децата от Елхово победиха състава на ОФК Бакаджик с резултат 2:0, но двубоя срещу ФК Ямбол 1915 бе загубен с резултат 4:0. Така на практика в спора за 3-то място те се изправиха срещу футболистите ОФК Стралджа, който бе спечелен от състава на ОФК Елхово резултат 6:2.

Финалният двубой между съставите на ФК Ямбол 1915 и ФК Арена-1 завърши при резултат 3:1 в полза на Ямбол 1915.

В кратка церемония момчета от ОФК Елхово получиха флагче, топки и екипи, а Преслав Янакиев от ОФК Елхово бе награден за голмайстор на турнира с общо пет попадения.


Статията е публикувана на 5 май 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА