Посланика на Португалия в България на посещение в Ямбол

Публикувано преди 12 години  |  Общество

По покана на областният управител на област Ямбол Таня Димитрова на посещение в областта е Н.Пр. Вера Мария Фернандеш – посланик на Португалия в България. Нейно Превъзходителство ще вземе участие днес в Инвестиционния форум организиран от Областна администрация и ще бъде гост на церемонията Инвеститор на годината 2011.

Посланикът на Португалия у нас благодари на областният управител за поканата и възможността да посети Ямбол и региона. Н.Пр. изрази приятните си впечатления от Ямбол, след сутришната си разходка в града. Изрази интерес и към културно-историческото наследство останало по нашите земи и по-специално археологическия резерват Кабиле. Н.Пр. подчерта, възможностите на нашата страна за развитие на туризма и изрази пожеланието България да стане по-позната в това отношение в Португалия. „Популяризирайте изключително разнообразната си в природно отношение страна”, призова Н.Пр. посланикът на Португалия у нас подчерта близостта на българското и португалско земеделие и в тази връзка отправи специална покана, чрез областния управител за участие на фермери и земеделски производители от региона на най-големия земеделски панаир през месец март в Португалия.
Областният управител Таня Димитрова запозна Н.Пр. с установените контакти между област Ямбол и община Мангуалде, Португалия.

След срещата си в Областна администрация Н.Пр се срещна с кмета на община Ямбол Георги Славов и председателя на ЯТПП Стойчо Стойчев.


Статията е публикувана на 9 декември 2011

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА