Допълнителна работа по БЕЛ в ДГ“Надежда“ (+снимки)

  321 | Публикувано преди 6 дни  | Образование

Продължава допълнителната работа с деца, невладеещи български език. По предварително подбрани теми по български език и литература, ежедневно се реализират дейности по проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“. В града е сформирана една група, с ръководител Таня Кръстева, поради честото отсъствие на останалите деца в групите, а в двата филиала , в селата Бояново и Маломирово, са сформирани 4 групи, с ръководители Радостина Недева и Христина Иванова в Бояново и Стелиана Янакиева и Жанета Караникова в Маломирово.

Децата проявяват интерес към предлаганите занимания и с желание участват в дейностите. След всеки приключен пакет, който включва 10 педагогически ситуации, всяко дете получава удостоверение, в което са описани неговите постижения и напредък, както и необходимостта от допълнителна работа в различните направления на българския език. Закупени са много и разнообразни образователни материали, с които учителите са обогатили местата, в които работят с децата и това дава възможности за пълноценна работа, а на децата им е интересно да работят с новите образователни книжки и игри. Заучават се стихотворения, слушат художествена литература, влизат в роля, като пресъздават качествата на различни герои от приказки и разкази , с костюми и маски. Работата с децата дава резултат и те все повече обогатяват речника си, говорят правилно, запознават се с повече художествена литература и стават все по-уверени.Статията е публикувана на 11 май 2022


Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Отбелязваме Световния ден на хипертонията
На 17 май отбелязваме Световния ден за борба с хипертонията. Сърдечносъдовите заболявания остават водещата причина за смърт ... прочети още »
Живко Иванов е сред 10-те финалисти за Годишните награди на Фондация "Енчо Керязов" в категория Спорт
Десетте най-силни кандидатури, които продължават към финала за Годишните награди на Фондация "Енчо Керязов", вече са ясни ... прочети още »
Поредно успешно представяне на ученици от ПГ „Св. Климент Охридски“ на Национална олимпиада по ИТ
На 14 май 2022 т.г. Диан Гинчев и Димитър Маджаров от 8А клас се явиха на финалния ... прочети още »
Награда от 11-ти Национален конкурс за шестокласничка от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово (+снимки)
Награда от 11-ти Национален конкурс за изработване на театрална кукла на любими литературни герои за шестокласничка от ОУ ... прочети още »
Загина шофьор, а 2 жени са ранени в жестока катастрофа близо до село Княжево
В тежка катастрофа загина шофьор на 61 г., а две негови спътнички са ранени и откарани в ... прочети още »
Окончателно – украинският шофьор, причинил катастрофа до Лесово, е осъден на 4 години затвор
Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд – Бургас по делото за катастрофата край ... прочети още »