Допълнителна работа по БЕЛ в ДГ“Надежда“ (+снимки)

Публикувано преди 5 месеца  |  Образование

Продължава допълнителната работа с деца, невладеещи български език. По предварително подбрани теми по български език и литература, ежедневно се реализират дейности по проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“. В града е сформирана една група, с ръководител Таня Кръстева, поради честото отсъствие на останалите деца в групите, а в двата филиала , в селата Бояново и Маломирово, са сформирани 4 групи, с ръководители Радостина Недева и Христина Иванова в Бояново и Стелиана Янакиева и Жанета Караникова в Маломирово.

Децата проявяват интерес към предлаганите занимания и с желание участват в дейностите. След всеки приключен пакет, който включва 10 педагогически ситуации, всяко дете получава удостоверение, в което са описани неговите постижения и напредък, както и необходимостта от допълнителна работа в различните направления на българския език. Закупени са много и разнообразни образователни материали, с които учителите са обогатили местата, в които работят с децата и това дава възможности за пълноценна работа, а на децата им е интересно да работят с новите образователни книжки и игри. Заучават се стихотворения, слушат художествена литература, влизат в роля, като пресъздават качествата на различни герои от приказки и разкази , с костюми и маски. Работата с децата дава резултат и те все повече обогатяват речника си, говорят правилно, запознават се с повече художествена литература и стават все по-уверени.Статията е публикувана на 11 май 2022Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово обяви нови вакантни длъжности
Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурси за 8 вакантни длъжности: 3 (три) вакантни длъжности: СЧЕТОВОДИТЕЛ в сектор ... прочети още »
Пълна зала и силни аплодисменти посрещнаха Виктор Калев в Елхово (+снимки)
„Поклон, аплодисменти и това е“ каза Виктор Калев в едно от своите изпълнения. Но не беше само ... прочети още »
Отбелязваме Световния ден на учителя
На 5-ти октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на ... прочети още »
Разпределение на мандатите в 31 МИР-Ямбол
По неофициална информация в 31 МИР-Ямбол разпределението на мандатите е съответно 1 за ГЕРБ-СДС, 1 за „Продължаваме ... прочети още »
Актьорът Виктор Калев ще „завърти” плочата на живота си за първи път в Елхово
ПК „АЖУР ПИКО”, Културна организация „Арт ателие” и НЧ „Развитие – 1893“ представят „ГРАМОФОНЪТ” АВТОРСКИ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ... прочети още »
Във вторник се ограничава движението по част от магистрала „Тракия“
На 4 октомври - вторник, от 8 ч. до 20 ч., в двете посоки ще бъде ограничено ... прочети още »