Допълнителна работа по БЕЛ в ДГ“Надежда“ (+снимки)

Публикувано преди 9 месеца  |  Образование

Продължава допълнителната работа с деца, невладеещи български език. По предварително подбрани теми по български език и литература, ежедневно се реализират дейности по проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“. В града е сформирана една група, с ръководител Таня Кръстева, поради честото отсъствие на останалите деца в групите, а в двата филиала , в селата Бояново и Маломирово, са сформирани 4 групи, с ръководители Радостина Недева и Христина Иванова в Бояново и Стелиана Янакиева и Жанета Караникова в Маломирово.

Децата проявяват интерес към предлаганите занимания и с желание участват в дейностите. След всеки приключен пакет, който включва 10 педагогически ситуации, всяко дете получава удостоверение, в което са описани неговите постижения и напредък, както и необходимостта от допълнителна работа в различните направления на българския език. Закупени са много и разнообразни образователни материали, с които учителите са обогатили местата, в които работят с децата и това дава възможности за пълноценна работа, а на децата им е интересно да работят с новите образователни книжки и игри. Заучават се стихотворения, слушат художествена литература, влизат в роля, като пресъздават качествата на различни герои от приказки и разкази , с костюми и маски. Работата с децата дава резултат и те все повече обогатяват речника си, говорят правилно, запознават се с повече художествена литература и стават все по-уверени.Статията е публикувана на 11 май 2022


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Празнуваме Петльовден по стар стил
Днес, 2 февруари, според народните вярвания се празнува Петльовден, а заради разликата в Грегорианския и Юлианския календар ... прочети още »
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »