Видео и снимки: Доц. Д-р Стефка Динчийска проведе тренинг в ЦДГ Надежда

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

На 9 декември в салона на ЦДГ Надежда гр. Елхово се проведе тренинг за подготовката на родителите във възпитанието на децата в социален и педагогически план. Лектор на тренинга бе ерудираната преподавателка от Тракийски университет – Стара Загора доц. Стефка Динчийска.

Срещата бе по инициатива на преподавателите от група „Маргаритка” Пенка Стоянова и Стойка Шидерова. На срещата присъстваха родители на деца от ЦДГ „Надежда”, както и Директора на ЦДГ Надежда Мария Какърова, за която малко хора знаят, че е носител на наградата „Учител на годината на Република България” за 2007г.

Тренинга воден от Доц. Динчийска реално включваше беседи, обучителни игри, практически занимания, което даде възможност на родителите да научат как на практика да възпитават и да се справят с проблемните ситуации в ежедневието на техните деца.

На работните маси предварително бяха поставени различни пословици, на които участниците направиха анализ, представиха визуално и откриваха поуките в тях. Всяка група представи позициите си чрез говорител. Доцент Динчийска направи обобщение на работата и психологически анализ на пословиците с техните послания, свързвайки ги с възпитанието на децата, което изисква обединяване усилията на учители, родители и близки на децата най-вече в предучилищна възраст. Направен бе извода, че предучилищната възраст е най-важният период от възпитанието на детето.

Всичко научено и преживяно в този период пуска най-дълбоки корени и остава трайно в съзнанието и поведението на зрелия човек. Семейството има най-голямо влияние върху развитието и възпитанието на децата и родителите са техните първи възпитатели.

„Подарете си 10 минути заедно с детето си – обърна се към родителите доц. Динчийска – не за приказка и филм, а за да разговаряте и споделяте.”

Макар и за кратко родителите, които присъстваха определиха тренинга, като изключително полезен за самите тях, което до голяма степен ще помогне на тях във възпитанието на техните деца, както и ще накара самите те да поглеждат по-често през очите и мислите на техните рожби.

Вижте какво сподели Доц. Д-р Стефка Динчийска минути преди началото на тренинга пред камерата на ElhowoNews.info:

Фоторепортаж: [nggallery id=“273″]


Статията е публикувана на 10 декември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА