Даниел Иванов-Аоияма е едноличен водач на турнира в Токио

Публикувано преди 10 месеца  |  Спорт

Даниел Иванов-Аоияма постигна шест поредни победи на започналия в края на миналата седмица турнир по сумо в японската столица Токио. Българинът, състезаващ се с ранг „маегашира-11“, продължи успешната си серия, като се наложи днес срещу „маегашира-15“ Ичиямамото и остана с перфектен баланс при 6-0, с което вече е едноличен лидер в класирането.

В следващия седми кръг Аоияма ще излезе срещу „маегашира-12“ Саданоуми, който е с баланс от пет победи и едно поражение и дели второто място в подреждането зад Иванов. С идентичен баланс са още сумистите с ранг „маегашира“ Ичиямамото, Тобидзару и Тамаваши. Последният днес постигна победа срещу единствения „йокодзуна“ Терунофуджи, който е с 4 победи и 2 загуби.

Турнирът не върви добре и за тримата действащи „одзеки“ – втори по сила ранг в сумото след „йокодзуна“. Шодай е с баланс 1-5, а Митакеуми и Такакейшо са с по 3-3. До края на надпреварата остават още девет схватки.Статията е публикувана на 13 май 2022НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Жестокост: В Монтана тровят котки с антифриз
Поредна жестокост над животни. В Монтана тровят улични и дворни котки най-вероятно с антифриз. За по-малко от ... прочетете още »
Юристът на "Шейново": Още не може да се каже как и кога бебетата са били разменени
Досъдебното производство по случая с разменените бебета, родени в столичната АГ болница "Шейново" продължава. Към момента никой ... прочетете още »
Експерт: Нарастващите цени ни накараха да се вгледаме как управляваме личните си финанси
За 53% от европейците растящите темпове на инфлация водят до по-внимателно следене на цените. 44% казват, че ... прочетете още »
Богдан Милчев: Корупцията обхвана българските пътища
Българските пътища се превърнаха в източник на политическо шарлатанство и корупция. Това каза в "Денят започва" председателят ... прочетете още »
Експерт за цените на храните: Ако бяхме в Сахара, щяхме да внасяме пясък, такава е логиката ни
"Ако си представим хипотетично, че държавата ни се намира в Сахара, ние щяхме да внасяме пясък. Такава ... прочетете още »
Макрон ще направи обръщение към нацията
Ден след като в Националното събрание (долната камара на парламента на Франция) бяха отхвърлени два вота на ... прочетете още »
Украйна може да използва американски пилоти на Ф-16 срещу Русия
В момента се разглеждат три варианта за предоставяне на Украйна на изтребители Ф-16, по-специално с участието на ... прочетете още »
Президентът на Тайван отива в САЩ
Президентът на Тайван Цай Инг-вен ще посети Съединените щати на път за и от Централна Америка, което ... прочетете още »