Живко Иванов е сред 10-те финалисти за Годишните награди на Фондация „Енчо Керязов“ в категория Спорт

Публикувано преди 2 години  |  Спорт

Десетте най-силни кандидатури, които продължават към финала за Годишните награди на Фондация „Енчо Керязов“, вече са ясни. Церемонията за връчване на отличията ще се проведе на 1 юни в Античен театър Пловдив, в началото на големия спектакъл „Нощ на звездите“, който се организира под патронажа на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров.

В категория „Спорт“ след етапа на селекция напред продължиха 63-а претенденти за номинация, като всеки от тях има високи постижения през 2021 година. Членовете на комисията имаха трудната задача да излъчат групата на 10-е най-силни кандидати за номиниране, като оценят изключително прецизно всеки спортист.

Сред десетте най-силни кандидати в категория „Спорт“ е Живко Иванов от Елхово. Той е най-успешпният мото състезател от град Елхово. През 2021 година в Супермото клас – SM Junior – 85 сс, Живко Иванов бе Републикански шампион за трети път, вицеевропейски шампион за втори път, както и източно европейски шампион при 85 кубиковите мотори. В първите два кръга от Супермото тази година Живко се класира на второ място, а в кръгове от източноевропейските стартове по Супермото, които се проведоха в Гърция този уикенд Живко се класира също на втора позиция.

На 24 май Фондация „Енчо Керязов“ официално ще обяви имената на призовите тройки категориите „Спорт“, „Образование“ и „Изкуство“.


Статията е публикувана на 16 май 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА