Даниел Иванов Аоияма завърши в Топ 5 в Токио

  427 | Публикувано преди 1 месец  |  Спорт

Единственият българин в елита на сумото – Даниел Иванов завърши в Топ 5 на Големия турнир в Токио. Аоияма записа победа в последния 15-ти ден на надпреварата в японската столица и така подели петото място в крайното класиране.

В схватка от заключителния кръг „маегашира-11“ спечели срещу „маегашира-9“ Котошохо с техниката „хатакикоми“. Така Даниел финишира турнира с актив от 10 победи и 5 поражения. С толкова завърши и „маегашира-2“ Кирибаяма.

Купата на императора завоюва „йокодзуна“ Терунофуджи с баланс 12-3. В последния кръг той надделя над „одзеки“ Митакеуми с техниката „йорикири“. Роденият в Монголия „велик шампион“, който се бори с контузии в последните месеци, взе седма титла в кариерата си. Второто място поделиха „комосуби“ Даиейшо, „маегашира-4“ Таканошо и „маегашира-12“ Саданоуми.Статията е публикувана на 23 май 2022
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
В края на учебната 2021/2022 година отново успехи за учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово в конкурси и състезания (+снимки)
Споделяме последните успехи от участия в конкурси и състезания на учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ -  ... прочети още »
МОН публикува резултатите от изпитите след VII клас
Близо 70% от седмокласниците разбират това, което четат. Почти 60% от тях разчитат също внушенията на цитат от ... прочети още »
МЗ и Експертният съвет по надзор на имунопрофилактиката препоръчват прилагането на втори бустер иРНК ваксина срещу COVID-19 при лица над 18 г.
Министерството на здравеопазването одобри препоръките на Експертния съвет по надзор на имунопрофилактиката относно прилагането на четвърта доза ... прочети още »
Абитуриентите плащат сами здравните си осигуровки през летните месеци
Завършилите средното си образование през 2022 година ученици от Ямболска област трябва да заплатят здравните си вноски ... прочети още »
Днес е Еньовден – Денят на лечебните билки
На 24 юни православният свят празнува рождението на Свети Йоан Предтеча и Кръстител на Господ Исус Христос, ... прочети още »
НЗОК ще заплаща и отпуска помощни средства на хората с увреждания
От първи юли хората с увреждания ще получават помощни средства и медицински изделия от търговци на дребно, ... прочети още »