Даниел Иванов Аоияма завърши в Топ 5 в Токио

Публикувано преди 10 месеца  |  Спорт

Единственият българин в елита на сумото – Даниел Иванов завърши в Топ 5 на Големия турнир в Токио. Аоияма записа победа в последния 15-ти ден на надпреварата в японската столица и така подели петото място в крайното класиране.

В схватка от заключителния кръг „маегашира-11“ спечели срещу „маегашира-9“ Котошохо с техниката „хатакикоми“. Така Даниел финишира турнира с актив от 10 победи и 5 поражения. С толкова завърши и „маегашира-2“ Кирибаяма.

Купата на императора завоюва „йокодзуна“ Терунофуджи с баланс 12-3. В последния кръг той надделя над „одзеки“ Митакеуми с техниката „йорикири“. Роденият в Монголия „велик шампион“, който се бори с контузии в последните месеци, взе седма титла в кариерата си. Второто място поделиха „комосуби“ Даиейшо, „маегашира-4“ Таканошо и „маегашира-12“ Саданоуми.Статията е публикувана на 23 май 2022НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Жестокост: В Монтана тровят котки с антифриз
Поредна жестокост над животни. В Монтана тровят улични и дворни котки най-вероятно с антифриз. За по-малко от ... прочетете още »
Юристът на "Шейново": Още не може да се каже как и кога бебетата са били разменени
Досъдебното производство по случая с разменените бебета, родени в столичната АГ болница "Шейново" продължава. Към момента никой ... прочетете още »
Експерт: Нарастващите цени ни накараха да се вгледаме как управляваме личните си финанси
За 53% от европейците растящите темпове на инфлация водят до по-внимателно следене на цените. 44% казват, че ... прочетете още »
Богдан Милчев: Корупцията обхвана българските пътища
Българските пътища се превърнаха в източник на политическо шарлатанство и корупция. Това каза в "Денят започва" председателят ... прочетете още »
Експерт за цените на храните: Ако бяхме в Сахара, щяхме да внасяме пясък, такава е логиката ни
"Ако си представим хипотетично, че държавата ни се намира в Сахара, ние щяхме да внасяме пясък. Такава ... прочетете още »
Макрон ще направи обръщение към нацията
Ден след като в Националното събрание (долната камара на парламента на Франция) бяха отхвърлени два вота на ... прочетете още »
Украйна може да използва американски пилоти на Ф-16 срещу Русия
В момента се разглеждат три варианта за предоставяне на Украйна на изтребители Ф-16, по-специално с участието на ... прочетете още »
Президентът на Тайван отива в САЩ
Президентът на Тайван Цай Инг-вен ще посети Съединените щати на път за и от Централна Америка, което ... прочетете още »