Венци, за прослава на делото на светите братя Кирил и Методий, в ДГ “Надежда“ (+снимки)

Публикувано преди 8 месеца  |  Образование

В знак на признателност и прослава на делото на светите братя Кирил и Методий, сплетоха венци, всички деца от детска градина „Надежда“. Беше изключително вълнуващо, да видим всяко дете, понесло букетче от рози и божур, на път за градината! Благодарим на родителите на децата, за съпричастността! Пред портретите на светите братя Кирил и Методий, децата поставиха цветя и прозвучаха песни и стихотворения. Заедно със своите учители, сплетоха пъстри пролетни венци, които поставиха на входовете и терасите на детската градина.

Денят на славянската писменост и култура, 24 май, е най-светлия български празник, в който изразяваме уважение и почит, преклонение, пред делото на Кирил и Методий, ден, в който сме обединени пред духовното постижение на светите братя. 24 май е празник – символ на гордост и достойнство, на стремежът на всички българи към наука и просвещение. Трябва да не забравяме, че сме род със свой език и култура, имаме идентичност и се славим с богата история и книжнина, защото имаме своя азбука. А за да имаме бъдеще, трябва да знаем и помним.Статията е публикувана на 23 май 2022


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Празнуваме Петльовден по стар стил
Днес, 2 февруари, според народните вярвания се празнува Петльовден, а заради разликата в Грегорианския и Юлианския календар ... прочети още »
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »