Венци, за прослава на делото на светите братя Кирил и Методий, в ДГ “Надежда“ (+снимки)

Публикувано преди 5 месеца  |  Образование

В знак на признателност и прослава на делото на светите братя Кирил и Методий, сплетоха венци, всички деца от детска градина „Надежда“. Беше изключително вълнуващо, да видим всяко дете, понесло букетче от рози и божур, на път за градината! Благодарим на родителите на децата, за съпричастността! Пред портретите на светите братя Кирил и Методий, децата поставиха цветя и прозвучаха песни и стихотворения. Заедно със своите учители, сплетоха пъстри пролетни венци, които поставиха на входовете и терасите на детската градина.

Денят на славянската писменост и култура, 24 май, е най-светлия български празник, в който изразяваме уважение и почит, преклонение, пред делото на Кирил и Методий, ден, в който сме обединени пред духовното постижение на светите братя. 24 май е празник – символ на гордост и достойнство, на стремежът на всички българи към наука и просвещение. Трябва да не забравяме, че сме род със свой език и култура, имаме идентичност и се славим с богата история и книжнина, защото имаме своя азбука. А за да имаме бъдеще, трябва да знаем и помним.Статията е публикувана на 23 май 2022Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово обяви нови вакантни длъжности
Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурси за 8 вакантни длъжности: 3 (три) вакантни длъжности: СЧЕТОВОДИТЕЛ в сектор ... прочети още »
Пълна зала и силни аплодисменти посрещнаха Виктор Калев в Елхово (+снимки)
„Поклон, аплодисменти и това е“ каза Виктор Калев в едно от своите изпълнения. Но не беше само ... прочети още »
Отбелязваме Световния ден на учителя
На 5-ти октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на ... прочети още »
Разпределение на мандатите в 31 МИР-Ямбол
По неофициална информация в 31 МИР-Ямбол разпределението на мандатите е съответно 1 за ГЕРБ-СДС, 1 за „Продължаваме ... прочети още »
Актьорът Виктор Калев ще „завърти” плочата на живота си за първи път в Елхово
ПК „АЖУР ПИКО”, Културна организация „Арт ателие” и НЧ „Развитие – 1893“ представят „ГРАМОФОНЪТ” АВТОРСКИ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ... прочети още »
Във вторник се ограничава движението по част от магистрала „Тракия“
На 4 октомври - вторник, от 8 ч. до 20 ч., в двете посоки ще бъде ограничено ... прочети още »