Tренинг за повишаване квалификацията на учителите в ЦДГ „Надежда”

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

На 7.12.2011г в ЦДГ „Надежда” се проведе тренинг за повишаване квалификацията на учителите на тема: „Българското народно творчество – неизчерпаем източник на вдъхновение.” Обучението водиха главен учител Кина Димова и старши учител Радостина Гинкова. Чрез интересни техники и задачи, работейки в малки групи, учителите се убедиха, че дървото на българския фолклор е изключително богато на жанрове, особености и различия. Изработиха се постери с изброени много възможности за използване богатството на форми и жанрове в различните режимни моменти в детската градина.

Направен бе извода, че българският фолклор е една богата българска съкровищница – неизчерпаем източник на много добродетели, които трябва да възпитаваме у децата, източник на мъдрост и сладкодумие и чрез него ще запалим до голяма степен искрицата на родолюбие у децата.

Тренингът се проведе във връзка с темата в годишния план на детската градина през 2011/2012 год. Учителите са си поставили амбициозната задача да съберат албум с народно творчество, предавано от поколения – предания, римушки, броилки, верижки, гатанки и др., които най-често се ползват в ежедневната работа.

[nggallery id=“275″]


Статията е публикувана на 11 декември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА