Турска делегация търси ямболски партньори за проекти по Програма за трансгранично сътрудничество

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Възможностите за активизиране на двустранните отношения и създаване на партньорства с цел кандидатстване по Програма за трансгранично сътрудничество ИПП България – Турция бяха основни теми на срещата между заместник-областния управител Димитър Иванов и турската делегация, която днес гостува в Ямбол. Начело на делегацията, включваща представители на различни образователни институции и неправителствени организации, са заместник-валията на Одрин Баязъд Танч и началник отдел „Европейска интеграция” към валийството Чейдем Дьонерташ.

Пред заместник-областния управител те представиха свои разработени проекти и проектни идеи за кандидатстване по Програмата за трансгранично сътрудничество, за които търсят партньори от област Ямбол. Сред тях има проекти за изграждане на пречиствателни станции в градове и села в региона на Одрин, проекти за развитие на туризма, дейности за предотвратяване преливания на реки и проекти в сферата на животновъдството.

Заместник-областният управител Димитър Иванов изрази увереността си, че чрез посещението си в Ямбол и изчерпателната информация, която ще бъде предоставена за конкретните изисквания по проектите, представителите от турска страна ще създадат трайни и успешни партньорства с фирми и институции в област Ямбол. Той пое ангажимент Областна администрация да съдейства за установяването на необходимите контакти и подпомагане процеса по намиране на партньори.
В рамките на днешното посещение на делегацията от Турция са предвидени още срещи с директори на училища в Ямбол и представители на неправителствени организации. Гостуването е организирано по линия на турското Министерство за европейска интеграция.


Статията е публикувана на 13 декември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА