Видео: Нов успех за Виктор Карасалиев при най-тежките в бокса

Публикувано преди 12 години  |  Спорт

От 6 до 11 декември в град Плевен се проведе държавният личен шампионат по бокс и Купа България за мъже. В него взе участие състезателя от боксовия клуб Елхово в тежка категория над 91 килограма Виктор Карасалиев, които се завърна със сребърен медал от турнира и само неприятното разтежение на сухожилието в лакътя го лиши от възможността да се пребори за злато, срещу победилия служебно на финала състезател от Сторм-София Петър Белберов.

Освен Виктор в турнира взеха участие още трима състезателя от боксов клуб Елхово. Шести места в своите категории завоюваха Димитър Трифонов в категория 56 килограма и Галин Петров в категория до 52 килограма, а Димо Петров в категория до 91 килограма се класира извън топ 10 в неговата категория.

21 годишния Виктор получи контузията в лакътя в полуфиналната среща срещу силен съперник от боксов клуб Левски Божидар Димитров. Все пак независимо от контузията Виктор победи с убедителен резултат 12:4 точки. Любопитен факт бе, че именно категорията на Виктор бе най-многочислена от към брой състезатели, което направи пътя към финала по-дълъг.

Този пореден успех на Виктор затвърждава мнението, че във боксов клуб Елхово се работи правилно. В този клуб се подготвят общо около 30 състезателя в различни възрастови групи, като най-малкия състезател е на 13 години.

През месец юни тази година на турнир провел се в град Сливен Виктор Карасалиев бе републикански шампион при младежите отново в най-тежка категория, а месец по-късно при мъжете в град Добрич, той бе завоювал бронзов медал. Година по-рано през месец март 2010 година, Виктор само на 19 години е спечелил и републикански шампионат при мъжете отново в тежка категория, а през 2007 година е бил и европейски шампион при юношите в категория 86 килограма на турнир провел се в италианския град Порто Торес.

В обявения състав на националния отбор при мъжете Виктор е избран от новия селекционер Михаил Таков, което ще даде право на Виктор да се пребори и за квота за предстоящите олимпийски игри в Лондон 2012 година. Виктор е национален състезател при мъжете още, когато е бил на 17 години. В плановете на състезателя са и участие на световното първенство за младежи до 22 години, което ще се проведе идната година.

Любопитен факт е, че подготовката на Виктор Карасалиев е изцяло на елховска територия под ръководството на неговия баща и лицензиран треньор по бокс Димчо Карасалиев, който още е и ръководител на боксов клуб Елхово.

От ръководство на боксов клуб Елхово не спестиха и техните благодарности към община Елхово, тъй като именно подкрепата на местното ръководство прави възможно съществуването на боксовия клуб Елхово, както и участието на състезателите на различни национални турнири в страната, на които те доказват факта, че са успешно развиващ се клуб по бокс, както и че ще разчитат отново на тяхната подкрепа и през идната година.


Статията е публикувана на 15 декември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА