С емоционални и мили тържества ДГ „Надежда“ изпрати своите абитуриенти (+снимки и видео)

Публикувано преди 8 месеца  |  Образование

С емоционални и мили тържества ДГ „Надежда“ изпрати своите абитуриенти – децата от подготвителни групи „Маргаритка“, с учителки Пенка Стоянова и Мария Куртева, пом.-възпитател Мима Чапкънова и „Щурче“ с учителки Кина Димова и Таня Кръстева, пом.-възпитател Златка Ташева и учител по музика Елена Иванова. Събитието събра деца, родители и гости в двора на детската градина, празнично украсен с цветя, балони и детски рисунки. С много усмивки и нескрити емоции, но и с малко тъга, с песни, стихотворения и красиви танци, порасналите ни вече деца, се сбогуваха с детската градина и със своите учителки и лели.

Те са завършени вече седемгодишни личности, преминали първото стъпало от дългата образователна стълбица и получили своя първи официален документ – Удостоверение за завършена подготвителна група. От мънички, плахи, неуверени и плачещи, сега те са вече пораснали, умни, уверени деца, готови да поемат по трудния, но интересен път на знанието – с тези думи се обърнаха към тях любимите учителки и им пожелаха на добър път към вълшебния свят на науката.

С шапки и тоги като истински абсолвенти, децата получиха заслужени аплодисменти и приветствие от г-жа Мария Какърова, директора на ДГ „Надежда“, която им връчи удостоверенията за преминаване в I клас. Тя им пожела да вървят по своята пътечка здрави, силни и уверени, да бъдат успешни и добри хора, родителите им да бъдат горди с техните успехи и постижения, с добрите им дела.

На добър път, мили, пораснали момичета и момчета! Обичаме ви и помним първите ви стъпки в ДГ“Надежда“, както и всички хубави моменти, през четирите години! Нека ДГ“Надежда“ бъде вашето първо стъпало, към голямата сцена на живота!

От екипа на ДГ „Надежда“Статията е публикувана на 15 юни 2022


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Празнуваме Петльовден по стар стил
Днес, 2 февруари, според народните вярвания се празнува Петльовден, а заради разликата в Грегорианския и Юлианския календар ... прочети още »
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »