Приятелите от пенсионерски клуб „Надежда“ – село Кукорево на гости в Болярово

Публикувано преди 12 години  |  Общество

На 18 декември 2011 година членовете на пенсионерски клуб- град Болярово посрещнаха първи път приятелите си от пенсионерски клуб „Надежда“- село Кукорево. Гостите бяха трогнати от посрещането с музика и погача. Двама от музикантите бяха от Кукорево,а и боляровци бяха поканили свой.

След тържественото посрещане, пръв към гостите се обърна председателят на пенсионерски клуб „Болярка“ Костадин Стоилов. Той се върна назад към историята на приятелството между двата клуба. Поводът за това- посещението на група пенсионери на местността „Белянката“ край Иглика и случайната им среща с кмета на община Болярово там. Специални благодарности боляровският председател изказа на Димитър Павлов, някогашен сътрудник на нашия местен вестник „Крайгранична искра“, който пое инициативата за това бъдещо познанство.

И така се стигна да посещението на част от управителният съвет на боляровския клуб в Кукорево на 9 септември 2011 година,това беше първата им среща. Костадин Стоилов пожела още много срещи по такива приятни поводи да има между двата клуба и даде думата на секретаря на общината госпожа Нина Терзиева.
Нина Терзиева поздрави всички присъстващи и изказа съжалението си,че кметът на общината не е успял да присъства.Тя изрази радостта си,че е сред тях и им пожела много здраве, за да ги радват и напътстват и занапред.

Председателят на на кукоревския клуб Тодор Тодоров също поздрави всички присъстващи и изказа радостта си днес да са заедно. Той поднесе подаръци на новите приятели от Болярово,като сред тях беше и книга за село Кукорево, писана от техен член и бивш кмет,присъстващ тук и днес.А после последваха поздрави от певческата група към пенсионерски клуб „Болярка“ за гостите и на кукоревската певческа група към домакините.
Последваха самостоятелни изяви-песни,хуморески,изказвания. Станчо Петров разказа много забавни истории,както и Станка Дрянова, а част от гостите поздравиха домакините с песни. Димитър Павлов също благодари на новите си приятели и се върна назад във времето,когато е бил свързан с нашия край,към срещата с Христо Христов и задоволството си да е днес тук. После поздрави всички с една своя песен и една в дует със съпругата си. Керанка и Желязка от Кукорево също изпълниха по няколко народни песни,а Елена от „Болярка“ рецитира няколко весели стихотворения за пенсионерите и неволите им.

Още много песни,танци и весело настроение споделяха пенсионерите до късния следобед и се разделиха,очаквайки с нетърпение следващата си среща в Кукорево догодина.


Статията е публикувана на 19 декември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА