Вътрешният министър освободи Деян Моллов от поста директор на „Гранична полиция“

Публикувано преди 2 години  |  Общество

Директорът на „Гранична полиция“ Деян Моллов е понижен в длъжност. От днес той вече заместник-директор. На негово място като директор на гранична полиция е назначена досегашната заместник-директорка Росица Димитрова. Това твърди БНР позовавайки се на източници в МВР. Деян Моллов пое поста Директор на „Гранична полиция“ в средата на юни 2021 година.

Една от причините за замяната в ръководството на дирекцията е засиленият мигрантски поток по границата. Преди дни министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи, че мигрантският натиск по границата с Турция се е засилил с 24% през последния месец спрямо предходния.

Моллов ще отговаря за справянето с бежанския натиск, в борбата, с който той има опит, а Димитрова ще бъде с ресор Шенген – въпрос, който също е сред приоритетите на МВР, с оглед предстоящата проверка на техническата готовност през септември и изоставането в подготовката, за което спомена министър Демерджиев, уточниха от МВР.

Това е трета смяна на ръководен кадър в МВР, откакто Демерджиев пое поста. Той махна шефа на полицията Венцислав Кирчев и на негово място сложи Атанас Илков. Преди това с поста си се е разделила и директорката на „Управление на собствеността и социални дейности“ в МВР. В понеделник вътрешният министър каза, че няма да прави чистка в МВР, а ще се раздели само с хората, с които е убеден, че не може да постигне целите си.


Статията е публикувана на 10 август 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА