Работни места в областни и общински администрации за млади висшисти

Публикувано преди 3 седмици  |  Общество

Общо 165 работни места за млади висшисти без трудов опит по специалността си са разкрили 22 областни и 143 общински администрации по програма „Старт на кариерата“, която се изпълнява от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. До 14 септември младежите могат да кандидатстват с едно заявление за до 3 от обявените свободни позиции.

Одобрените кандидати ще бъдат назначени на работа за период от 12 месеца и ще могат да придобият стаж по специалността си. Tака ще се улесни преходът им от образование към заетост и ще се даде старт на професионалната им кариера. Работата им в публичната администрация ще предостави възможност за придобиване на нови знания, умения и практика, съответстващи на актуалните потребности на работодателите от добре подготвени и мотивирани кадри.

До 13 септември областните и общинските администрации, които все още не са заявили работно място по програма „Старт на кариерата“, могат да го направят в бюрата по труда в цялата страна.

Над 2/3 от обявените до момента свободни позиции дават шанс на всички млади висшисти, независимо от тяхното висше образование, да започнат работа по програмата. Кандидатите трябва да не са навършили 29 години към 14 септември 2022 г. включително, да нямат трудов стаж по придобитата от висшето образование специалност и да са регистрирани в бюрото по труда като безработни или заети търсещи работа лица.

Младежите могат да подадат своите документи в бюрото по труда, в което са регистрирани или по електронен път чрез публикувания на сайта на Агенцията по заетостта формуляр https://forms.gle/mnao94d1vptTi2uJ8.

Заявление може да се подаде и чрез мобилно устройство, ползвайки QR код, публикуван в рубриката за програмата на официалния сайт на Агенцията по заетостта, както и да се получи от служителите в бюрата по труда.

Кандидатите могат да се запознаят с ежедневно актуализирания списък на обявените работни места, реда, условията и необходимите документи за кандидатстване, които са достъпни на информационните табла на всички бюра по труда в страната и са публикувани на официалната интернет страница на Агенцията по заетостта в рубрика „Програма „Старт на кариерата“ на следния адрес:

https://www.az.government.bg/pages/programa-start-na-karierata/.Статията е публикувана на 12 септември 2022Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово обяви нови вакантни длъжности
Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурси за 8 вакантни длъжности: 3 (три) вакантни длъжности: СЧЕТОВОДИТЕЛ в сектор ... прочети още »
Пълна зала и силни аплодисменти посрещнаха Виктор Калев в Елхово (+снимки)
„Поклон, аплодисменти и това е“ каза Виктор Калев в едно от своите изпълнения. Но не беше само ... прочети още »
Отбелязваме Световния ден на учителя
На 5-ти октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на ... прочети още »
Разпределение на мандатите в 31 МИР-Ямбол
По неофициална информация в 31 МИР-Ямбол разпределението на мандатите е съответно 1 за ГЕРБ-СДС, 1 за „Продължаваме ... прочети още »
Актьорът Виктор Калев ще „завърти” плочата на живота си за първи път в Елхово
ПК „АЖУР ПИКО”, Културна организация „Арт ателие” и НЧ „Развитие – 1893“ представят „ГРАМОФОНЪТ” АВТОРСКИ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ... прочети още »
Във вторник се ограничава движението по част от магистрала „Тракия“
На 4 октомври - вторник, от 8 ч. до 20 ч., в двете посоки ще бъде ограничено ... прочети още »