Стартира седмицата на пожарната безопасност в Елхово (+снимки)

Публикувано преди 2 години  |  Общество

В първия ден от празничната седмица, от 10:00 часа, в сградата на пожарна служба,  се проведе тържествено събрание с целия личен състав на РСПБЗН – Елхово във връзка с честването на професионалния празник на служителите от ГДПБЗН – МВР – 14 септември. Веднага след това Аархиерейски наместник ставрофорен иконом Николай Клюнков
отслужи молебен за здраве на всички действащи служители от РСПБЗН – Елхово и техните семейства. Той поздрави служителите с думите: „Вашата професия е кауза и всеотдайност. Всички ние сме свидетели на ежедневни бедствия и пожари, а без вашите помощ, професионализъм и саможертва населението ни би било обречено“.  Осветен бе и традиционният курбан, който събра началникът на елховската пожарна главен инспектор Стоян Тенев и всички действащи служители.

Утре, 13-ти септември, ще се проведе среща с ветерани огнеборци, в деня на празника – 14 септември, от 9:00 часа, на централния площад, е предвидена демонстрация пред обществото на тактико-техническите способности на силите и средствата за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации.


Статията е публикувана на 12 септември 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА