Даниел Иванов – Аоияма продължава своето изкачване в ранглистата на сумо асоциация в Япония

Публикувано преди 12 години  |  Спорт

Професионалната сумо асоциация обяви последната ранглиста на елитните сумо състезатели в Япония. В нея елховския състезател Даниел Иванов – Аоияма, заслужи изкачване в ранглистата до маегашира 7, заради добрите си изяви на дохиото в последния турнир за Купата на Императора „Кюшу Башо“ във японския град Фукуока, където той спечели приза „Боен дух” (една от трите купи които се дават във всеки турнир).

До момента Даниел, заемаше най-нисък ранг в елита , а именно маегашира 16, който ранг не му даваше правото да се изправя срещу сумисти с по висока позиция от маегашира. Новия ранг маегашира 7, най-вероятно ще му даде възможност да се бори с другия Българин в японското сумо одзеки Котоошу, който преди месец се сдоби и с първороден син.

В началото на втората седмица от новата година „Синята планина“ тепърва ще трябва да доказва, че успехите му до този момент не са случайност, защото от 8 януари 2012 година в японския град Токио ще започне нов турнир, който ще продължи две седмици. Ние можем само да пожелаем успех на Даниел!


Статията е публикувана на 22 декември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА