Даниел Иванов-Аоияма завърши Големия есенен турнир по сумо в Токио с 6 победи и 9 поражения

Публикувано преди 6 месеца  |  Спорт

Вчера в Токио (Япония) завърши пролетния турнир по сумо, в който участва Даниел Иванов – Аоияма. 35-годишният сумист родом от Елхово завърши участието си с минимален отрицателен баланс от 6 победи и 9 загуби. В схватка от последния, 15-и кръг българинът, който е с ранг „маегашира-7“, надделя над „маегашира-16“ Хирадоуми с техниката „хатакикоми“. Българинът, който бе с ранг „маегашира-7“ в този турнир се нуждаеше от положителен баланс, за да се изкачи в йерархията на сумото, но вместо това ще отстъпи в класацията при следващото участие на голям турнир през месец ноември.

В първите осем двубоя Аоияма успя да надвие само веднъж. Въпреки това в оставащите седем срещи той постигна пет победи за да регистрира окончателен отрицателен баланс (6-9). До този момент Даниел Иванов е постигнал общо 540 победи като това са всичките му победи в Япония, а не само тези в най-горната дивизия „Макуучи“, които са общо 464. Не са много действащите сумисти, които имат подобен резултат. Шампион на турнира в Токио стана „маегашира-3“ Тамаваши с 13 победи и 2 поражения. Монголецът взе втора Купа на императора в кариерата си и първа от януари 2019 година насам.Статията е публикувана на 26 септември 2022НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Жестокост: В Монтана тровят котки с антифриз
Поредна жестокост над животни. В Монтана тровят улични и дворни котки най-вероятно с антифриз. За по-малко от ... прочетете още »
Юристът на "Шейново": Още не може да се каже как и кога бебетата са били разменени
Досъдебното производство по случая с разменените бебета, родени в столичната АГ болница "Шейново" продължава. Към момента никой ... прочетете още »
Експерт: Нарастващите цени ни накараха да се вгледаме как управляваме личните си финанси
За 53% от европейците растящите темпове на инфлация водят до по-внимателно следене на цените. 44% казват, че ... прочетете още »
Богдан Милчев: Корупцията обхвана българските пътища
Българските пътища се превърнаха в източник на политическо шарлатанство и корупция. Това каза в "Денят започва" председателят ... прочетете още »
Експерт за цените на храните: Ако бяхме в Сахара, щяхме да внасяме пясък, такава е логиката ни
"Ако си представим хипотетично, че държавата ни се намира в Сахара, ние щяхме да внасяме пясък. Такава ... прочетете още »
Макрон ще направи обръщение към нацията
Ден след като в Националното събрание (долната камара на парламента на Франция) бяха отхвърлени два вота на ... прочетете още »
Украйна може да използва американски пилоти на Ф-16 срещу Русия
В момента се разглеждат три варианта за предоставяне на Украйна на изтребители Ф-16, по-специално с участието на ... прочетете още »
Президентът на Тайван отива в САЩ
Президентът на Тайван Цай Инг-вен ще посети Съединените щати на път за и от Централна Америка, което ... прочетете още »