Пияният шофьор, който блъсна и уби полицай край Стралджа, е имал и предишни провинения на пътя

Публикувано преди 2 години  |  Криминално

Пияният шофьор, който блъсна и уби полицай край Стралджа снощи, е имал три предишни пътни провинения. Загиналият полицай е на 31 години. Полицейският екип е бил изпратен след сигнал за проверка за нелегални мигранти. Това съобщи на извънреден брифинг в Ямбол заместник главният секретар на МВР главен комисар Станимир Станев.

Малко след 19:10 часа кметският наместник на село Маленово подава сигнала в полицията за движещ се пеша по пътя мъж с профил на мигрант. Полицейски екип от РУ – Стралджа е изпратен на място за проверка. В момента на проверката край пътя, автомобил връхлита полицаите. Инцидентът е станал извън пътното платно. Мигрантът е бил с марокански произход, каза главен комисар Станев.

По думите му шофьорът е бил с над 1,2 промила алкохол в кръвта. Пробата му за наркотици е отрицателна. Хващан е без колан, без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Отнемана му е шофьорската книжка преди време. Има и девет фиша в годините назад. Към момента на инцидента е имал свидетелство за управление. Той е на 44 години, не е криминално проявен.

Шофьорът е задържан за 24 часа. Предстои в рамките на деня да му бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на пътя и прокуратурата да поиска постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, каза прокурор Милен Божидаров.


Статията е публикувана на 27 септември 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА